HALL OF FAME

I efteråret 2021 nedsatte Floorball Danmark et udvalg, der har til formål at indstille tidligere spillere, trænere, dommere og ledere til Floorball Danmarks Hall of Fame. Udvalget består af Ole Blædel, Agata Plechan & Tobias Pauli Schmidt. Floorball Danmarks bestyrelse har ansvaret for at vælge medlemmerne ud fra indstillingerne. Via nedenståend tabel kan alle officielle medlemmer af Floorball Danmarks Hall of Fame findes.

Udvalgsmedlemmer

Ole Blædel
Medlem

Agata Plechan
Medlem

Tobias Pauli Schmidt
Medlem

Daniele Berardino

Daniele Berardino

Daniele Berardino er en af tre danske herrerspillere der har rundet 1.000 point. En klinisk afslutter, som da han var farligst, snittede 4 point per kamp i den danske liga. Han havde en speed som få, og som en hans landstrænere Urban Karlsson sagde om ham: “Brilliant tekniker der kunne gøre det uventede”.

Berardino spillede hele 14 sæsoner i ligaen, til trods for, at han faktisk først debuterede i sporten og ligaen som 24 årig!

I 2005  præstede han at runde 100 point i ligaen på én sæson, hvilket er de færreste forundt. Berardino afsluttede floorball karrieren  i 2009, hvor han endte som nummer to på topscorerlisten.

Som spiller var han en af de mest seriøse. Han stillede krav og havde forventninger, der var med til at rykke mange spillere og dermed sporten. Han var en leder og en rollemodel for mange, og når man i en alder af næsten 40, stadig kan være med på højeste niveau, siger det alt om hvilken seriøs og dygtig spiller han var.

Berardino opnåede 3 VM slutrunder, samt en lang række af DM medaljer.

Berardino blev pr. 9. april, 2022 indskrevet i Floorball Danmarks Hall of Fame.

Kasper Sindt

Kasper Sindt

For Kasper Sindt startede det i Rødovre Rangers, og i den første reelle sæson med en liga, blev det til 15 point i 8 kampe.

Sindt positionerede sig som center og blev hurtig hentet til datidens tophold, Københavns FK, hvor han i 1996 blev dansk mester for første gang. Da Københavns FK gik i opløsning var det retur til Rødovre, som i mellemtiden var blevet til Rødovre FC. Sindt vandt danmarksmesterskabet med Rødovre i 2006. Han var et omdrejningspunktet for sit hold. En leder på og uden for banen. For Sindt blev det til en lang række DM medaljer, og derudover var han en af de første danske spillere, der turde tage springet, og spille i Sverige.

Som landholdsspiller var Sindt første gang med til EM i floorball i 1995. Han sluttede sin landsholdkarriere i Schweiz (2002), ved hans 4.VM slutrunde. Sindt gjorde sig også som herrer landstræner over en længere periode.

Når Sindt omtales benøvnes “kulturbærer med en insisteren på kvalitet, på og uden for banen“. Sindts bidrag har været med til at rykke sporten fra den spæde start til en anerkendt idrætsgren.

Kasper Sindt blev pr. 9. april, 2022 indskrevet i Floorball Danmarks Hall of Fame.

Jørgen Bo Nielsen

Jørgen Bo Nielsen

Jørgen Bo Nielsen har haft stor betydning for sportens udvikling. Jørgen Bo Nielsen var med helt fra start i hans egen klub. Han har været dansk mester og lavet over 150 point for sin klub. Men Jørgen optages i Floorballens Hall of Fame fordi han turde satse på sportens udvikling, og i mange år var det ham der styrede Danmarks eneste reele floorball butik, og herigennem bidrog til at sporten kunne stadfæste sig.

Den lette tilgang til at købe udstyr, var med til at skabe den vækst i dansk floorball. Væksten skabte fundamentet til sportens udbredelse. Det krævede at nogen turde sats. Jørgen Bo Nielsen turde satse, og derfor er han nu en del af Floorballens Hall of Fame.

Tillykke til Jørgen Bo Nielsen.

Mette Faurholt

Mette Faurholt

Mette har en meritliste som få, hendes betydning på banen og uden for banen har været enorm, hun er en af dem der giver af sig selv og bidrager til fællesskabet og det gør hende til en leder.

I 2003 debuterede hun på kvindelandsholdet 23 år gammel og 6 VM slutrunder senere takkede hun af som spiller. Sidenhen blev hun kvindelandstræner som deltog ved VM i både 2017 og 2019.

Faurholt har spillet en lang række DM finaler. Hun har altid sat holdet først, hvilket har betydet en enorm respekt om hende fra medspillere, modspillere, trænere og dommere.

Hendes tidligere holdkammerat Jasmin Damm sagde dette om hende:
“Jeg har spillet sammen med hende helt fra junior, og husker tydeligt at hun var en af de spillere som tog rigtig godt imod mig, da jeg startede på  dameelite holdet. Efterfølgende har vi været holdkammerater i flere år, hun har været min anfører på landsholdet og været min træner. Hun ligger så meget engagement i floorball og er en af de mest seriøse damefloorballspillere jeg har kendt. Hun har gjort meget for dansk kvindefloorball. Når først hun har sat sig for noget, så gør hun det ikke halvt.”

Stort tillykke til Mette Faurholt.

Erik Bilde

Erik Bilde

Han kom fra håndboldsporten som dommer. Stort set dagen efter han blev dommer i dansk floorball, var han i aktion, og kort tid efter, dømte han sin første kamp på liganiveau.

Han satte sammen med sin makker nye standarder for det at være dommer og der gik ikke lang tid, før han blev udnævnt til international dommer.

Et enkelt U19 VM skulle der til, før han var klar til at dømme ved VM på seniorniveau.

Han var dommeren som altid huskede de andre på paragraffen der ikke findes i regelsættet: Den sunde fornuft. Hans evner bragte ham langt, både i bestyrelsen hos Floorball Danmark og som international dommer bedømmer.

I dag følger Erik Bilde sporten fra sidelinjen. Stort tillykke til Erik Bilde.

Torben Frydkjær

Torben Frydkjær

I 1989 blev den første danske floorballklub stiftet og kort tid efter var Torben Frydkjær en afgørende kraft i stiftelsen af den vi idag kender som Floorball Danmark, men dengang var tiltænkt Dansk Floorball Union – DFU, men da der allerede var et forbund med initialerne DFU, blev det til DaFU.

Torben Frydkjær var med til at skabe det sæt regler, som udgør sporten i dag og havde en lang sej proces for at få sporten optaget i DIF. Det tog hele 5 år før det lykkedes, men med nordjysk stædighed endte DaFU med at blive optaget i DIF, som søsterforbund til Dansk Hockey Union. Med optagelsen i DIF, blev der mulighed for økonomisk støtte og de næste skridt i udviklingen af sporten, kunne tage fart.

Hvis Torben Frydkjær ikke havde startet det hele dengang, så havde sporten måske ikke set ud i Danmark som den gør i dag.

Stort tillykke til Torben Frydkjær.