Floorball Danmarks dommere er klar til sæsonen 2019-20

I weekenden afholdt Floorball Danmarks Dommerudvalg endnu et vellykket Ligadommerseminar. I år var seminaret planlagt i Floorball Danmarks lokaler i Idrættens Hus i Brøndby, og alle dommere fra ligaen og 1. division, samt potentielle oprykkere, var inviteret med. I alt deltog 16 dommere i seminaret, og dagen bød både på debatter, gode samtaler, tests og socialt samvær.

Nyt dommerudvalg

Dagen startede med en kort velkomst og præsentation af det nye Dommerudvalg, som består af dommerudvalgsformand Adam Kristoffersen, Uddannelses- og Udviklingsansvarlig Ole Peltola samt Event og Sponsoransvarlig Per Bach Christensen. Administrationens turneringskoordinator Camilla Andersen blev ligeledes præsenteret.

De danske dommere løber godt

Efter præsentationen og små korte samtaler i plenum, skulle dommerne allerede kl. 11.00 stå klar til løbetest i Anja Andersen hallen. 13 af de 16 dommere løb testene (1 dommer kunne først komme senere på dagen, og 2 dommere måtte sidde over grundet sygdom). Dommerudvalget afholder re-tests snarest.

Danske ligadommere skal igennem 2 løbetests: en yoyo-test (også kendt som bib-test) og en track-run test. Og de klarede sig godt!

6 af dommerne gennemførte yoyo-testen med så gode resultater, at de kvalificerede sig til enten Guld, Sølv eller Bronze jf. IFFs krav til internationale dommere, og 2 dommere var endda kun 1 bane fra også at opnå bronze.

Endnu flottere så det ud, da dommerne løb track-run testen. Her opnåede hele 11 ud af 13 dommere enten Guld, Sølv eller Bronze (8 løb til Guld, 1 til Sølv og 2 til Bronze). Godt gået!

Der er også styr på reglerne

Efter løbetestene fik dommerne noget velfortjent mad og drikke, og derefter stod dagen på gruppearbejde og oplæg, inden dommerne igen skulle testes. Denne gang var det reglerne, de skulle igennem, og det klarede langt de fleste selvfølgelig.

Faktisk var der hele 5 dommere, som kun havde en enkelt fejl i regeltesten, så det kan vist roligt siges, at dommerne har styr på reglerne.

En rigtig god dag og et tilfredst Dommerudvalg

Dagen sluttede af med et indlæg fra Floorball Danmarks internationale dommere Steffen Leholk og Tobias Jørgensen, som fortalte om det at være international dommer.

Dommerudvalget var yderst tilfredst med Ligadommerseminarets forløb, og glæder sig over at have så mange engagerede dommere i folden til sæsonen 2019-2020.

Jeg synes, at dagen gik over al forventning og med en række flotte resultater og saglige diskussioner, fortæller Dommerudvalgsformand Adam Kristoffersen efter dagen.