Floorball Danmark vil være vært for U19 herre-VM i 2023

Efter en succesfuld VM-Kvalifikation i starten af 2020 i Arena Nord har Floorball Danmark officielt søgt om værtskabet for U19-verdensmesterskaberne i 2023. Ansøgningen er sendt i samarbejde med Frederikshavn Kommune, Arena Nord, Sport Event Denmark og Sport Live.

Floorball Danmarks ansøgning skyldes ikke alene ønsket om at afholde en international begivenhed i Danmark, men også en øget indsats for at udvikle os som organisation og forbund.

Ansøgningen bygger derfor på disse fire strategiske målsætninger, der har til formål at sætte ringe i vandet længere end blot til 2023:

En solid, seriøs og professionel begivenhed

Floorball Danmark ønsker at gennemføre begivenheden professionelt og under sikre og seriøse rammer, der giver spillere, trænere og andre team-funktioner muligheden for at præstere sit ypperste. De samme professionelle rammer gælder for alt crew, dommerne, de frivillige, VIP-gæsterne, tilskuerne og andre funktioner.

Ny erfaring og dygtiggørelse af forbundet til fremtidige senior-slutrunder

Floorball Danmark har en klar målsætning om at kunne afholde slutrunder på seniorplan. For at opnå den målsætning skal der inddrages erfaringer fra lignende begivenheder på mindre skala.

Trin ét i den strategi var afholdelsen af VM-kvalifikationen i januar og februar 2020. Det blev en begivenhed, der skabte større national bevågenhed på floorball og som på samme tid kastede værdifulde erfaringer og viden af sig, forbundet nu vil arbejde videre med i et potentielt U19-verdensmesterskab.

Større publikum og bredere omtale

Floorball har som sport i Danmark vokset en årrække, og der forventes yderligere vækst i de kommende år. Muligheden for at afholde en international slutrunde betragter forbundet som en solid understøttelse af den fortsatte udvikling.

En sådan begivenhed giver forbundet muligheden for at samle alle Floorball-interesserede i Danmark under samme tag. I løbet af slutrundeugen vil Floorball Danmark derudover samle en lang række begivenheder i Frederikshavn, der alle skal bidrage til fællesskabet omkring floorball.

Nye partnere, sponsorer og kommercielle interesser

En international slutrunde som denne vil gøre Floorball Danmark mere attraktiv for kommercielle partnerskaber. Partnerskaber, der kan være med til at øge opmærksomheden på Floorball og styrke udviklingen både i sporten på et lavpraktisk niveau og i forbundet og dets klubber og medlemmer i bredden og eliten.

Sekretariatschefen for Floorball Danmark, Carsten Nymand Provstgaard, udtaler:

”Floorball Danmark er igen efter mange år et sted, hvor vi kan byde ind på internationale begivenheder. Vi har alle lært af kvinde-VM i 2007 og nu VM-kvalifikationen i 2020. Både Sport Event Denmark og Arena Nord har i forberedelsen af ansøgningen budt ind med stærk samarbejdsvilje, hvilket vi værdsætter enormt. Vi tror på, vi har nogle partnere som brænder for Floorball og som vi glæder os til at udvide vores samarbejde med.”

Der forventes en afgørelse fra IFF i slutningen af februar eller begyndelsen af marts 2021.