Floorball Danmark ønsker glædelig jul

Floorball Danmark holder lukket mellem jul og nytår og er tilbage igen den 2. januar. Administrationen og bestyrelsen ønsker alle en glædelig jul og godt nytår. Vi ser tilbage på nogle af højdepunkterne, som floorballåret 2016 har budt på.

Bevæg dig for livet – Floorball år 2

År 2016 har været et spændende år, hvor mange nye foreninger har startet floorball op. Blandt de 40 nye foreninger er de fleste flerstrengede DGI-foreninger, der har vist interesse og nysgerrighed for at prøve floorball af. Antallet af DGI-landsdele er steget fra fire til seks i løbet af efteråret.

Hele Floorball Danmarks vækstambition koncentrerer sig omkring tre store indsatsområder MotionsFloorball, SkoleFloorball og FamilieFloorball. Spydspidsforeningerne har efterhånden skabt en del erfaringer med projektets tre indsatsområder. Disse erfaringer skal fremadrettet bruges og synliggøres bedst muligt både som læring og inspiration til andre.

Læs mere om Bevæg dig for livet – Floorball i 2016

Ny visuel identitet og navn

2016 var også året, hvor Dansk Floorball Union blev relanceret som Floorball Danmark med ny visuel identitet. Denne rulles løbende ud, når der sker udskiftninger, så alt nyt tøj bærer Floorball Danmark-identiteten. Samtidigt er vores nye hjemmeside gået i luften, der bliver helt færdig i starten af det nye år. Vores side på DGI bliver også ændret løbende til en Bevæg dig for livet – Floorball-side på www.danskfloorball.dk, som vi samarbejder med DGI om.

Dansk indflydelse i IFF

Formand i Floorball Danmark, Thorbjørn Ovedal, er den 10. december, ved International Floorball Federations (IFF) generalforsamling i Riga, blevet valgt ind i IFF`s hovedbestyrelse. Thorbjørn kommer at have udviklingsansvar for floorballsporten i Vesteuropa. Stor inspiration og erfaring omkring den her slags udviklingsarbejde kan Thorbjørn indhente via de udviklingstiltag dansk floorball har gang i, vedrørende Bevæg dig for livet – Floorball. Både i forhold til rekrutteringsindsatser angående MotionsFloorball, SkoleFloorball og FamilieFloorball, som foregår i en hel del danske floorballforeninger lige nu, men også i forhold til matchmaking der skal til omkring blandt andet fælles coachudvikling, dommerudvikling og bestyrelsesarbejde floorballforbund og foreninger emellem i Vesteuropa. At intensifiere samarbejder på tværs af lande der ambitionsniveauer og behov matcher hinanden er et udviklingspotential der skal arbejdes meget mere omkring indenfor IFF`s samlede vækstambitioner.

Danske mestre, pokaltitler og kåringer

For første gang blev DM-finalearrangementet afviklet under navnet Superfinale. Finalerne blev i 2016 afviklet i Randers, hvor BFC Vendsyssel tog deres første DM-titel hos herrerne efter finalesejr over Benløse FC. Århus FK genvandt guldet hos damerne ved at besejre AaB Floorball i finalen. Både BFC Vendsyssel og Århus FK tog The Double, da de samtidigt vandt henholdsvis herrernes og damernes pokalturneringer.

På ungdomssiden vandt Benløse FC DM-guld i både U20- og U17-rækkerne.

Sæsonen 2015/16’s kåringer

Herrer Damer
Årets spiller Andreas Glad (Vendsyssel) Cecilia Di Nardo (ÅFK)
Årets fund Mathias T. Glass (Benløse) Kia Teildorf (Hvidovre)
Årets træner Søren Holm (Sunds) Carsten Sørensen (Hvidovre)
Årets hold Keeper
Kasper Eriksen (Hvidovre)

Backs
Rasmus Overgaard (AaB)
Marko Krogsgaard (Rødovre)

Forwards
Jesper Schow (Copenhagen)
Andreas Glad (Vendsyssel)
Mikkel Skov Nielsen (Sunds)

Keeper
Maria Møller (Herlev)

Backs
Maria Olausson (Copenhagen)
Helle Grønbech (Frederikshavn)

Forwards
Sandie Bagge (Copenhagen)
Cecilia Di Nardo (ÅFK)
Agata Plechan (Hvidovre)

Årets dommerpar Troels Arpe-Strøm
Ronni S. Andersen

5. Bedst i verden

Ved VM i Riga sikrede herrelandsholdet en flot femteplads. Det blev en sikker gruppesejr i den indledende runde, inden værterne fra Letland blev besejret efter straffeslag. I kvartfinalen var de senere verdensmestre fra Finland en for stor mundfuld, men med overtidssejre over Estland og Norge i placeringskampene kom den bedste VM-placering i 16 år i hus.

Læs mere om VM 2016

Samtidigt har vores to internationale dommerpar, Jens Christian Skrubbeltrang og Steffen Højbjerg samt Steffen Leholk og Tobias Jørgensen, været ude og repræsentere Floorball Danmark i kalenderåret 2016.

I 2017 venter damernes VM-kvalifikation, der afvikles i Madrid fra den 1.-5. februar. Her skal damelandsholdet forsøge at kvalificere sig til VM 2017 i Slovakiet i december. Fra den 3.-7. maj skal ungdomslandsholdet op mod stormagterne ved U19 A-VM i Växjö.

God jul og godt nytår ønsker Floorball Danmark – og på gensyn i det nye år.