Danmark verdensmester i publikum ved U19VM floorball i Frederikshavn

Danmark har netop sat verdensrekord i publikum ved U19VM i floorball i Frederikshavn. Floorball har fyldt (næsten) alt i Frederikshavn i denne uge. 16 hold fra hele verden og tilrejsende tilskuere bidrog til en meget international stemning både i bybilledet og ikke mindst i Arena Nord.
PRESSEMEDDELELSE UDSENDT PÅ VEGNE AF Floorball Danmark, Frederikshavn Kommune og Sport Event Denmark

Aldrig tidligere har der været så mange tilskuere til et U19VM for herrer som i denne uge i Frederikshavn. Det vurderer det Internationale Floorball Forbund, IFF. Sammenlagt har der været 18.316 tilskuere i løbet af turneringen, hvilket er omkring 2.000 flere end i 2013 i Hamborg.Tallene er opgjort for hver kamp. I alt blev der spillet 36 kampe af de 16 deltagende nationer. Det danske landshold spillede sig tilbage i verdens top 8 efter en formidabel indsats.

Et internationalt ungdomsmesterskab med højt sportsligt niveau og stor publikumsinteresse i en VM-kulisse giver lyst til mere. Det siger formanden for Floorball Danmark, Steen Houman:

”Tillykke til Sverige. Tillykke til det danske landshold. Tillykke til floorball. Fra min side skal der lyde en kæmpe tak til alle, der bakket op enten som tilskuere og alle vores frivillige. U19 VM vil give os som organisation værdifuld erfaring. Ambitionen er, at Floorball Danmark skal være værter for et EM eller VM på seniorniveau. Uden Floorball Danmarks gode partnere Sport Event Denmark, Arena Nord og Frederikshavn Kommune havde vi ikke kunnet løfte opgaven. Sammen har vi løftet opgaven og med 16 lande her til VM for U19 har det været en fornøjelse at være værter.”

Partnerne bag VM’et ser ligeledes tilbage på et velafviklet mesterskab:

”Floorball og Frederikshavn rimer, og det så vi endnu en gang ved dette U19 VM for herrer. Udover spændende kampe i Arena Nord, så gav omgivelserne også en positiv oplevelse for alle dem, der ikke var hardcore fans, men kom for også at få en festlig dag,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Værtsbyen, Frederikshavn, har en klar strategi om at tiltrække og afvikle store, internationale mesterskaber sammen med forbund og Sport Event Denmark. Alene i år er byen således vært for to VM’er, hvor det første var VM i floorball og til december er det VM i håndbold for kvinder.

”Vi elsker at have gæster, der skaber stemning og glæde i vores kommune. Det har været en fornøjelse at være værtsby for U19 VM og opleve det fællesskab, der er omkring floorballsporten – både på og udenfor banen. Vi er klar til nye værtskaber, der skaber liv og glæde i byen,” udtaler borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Spillere, hold og tilskuere nævner alle, at Arena Nord var den perfekte kulisse for VM’et. Per Malmberg, direktør i Arena Nord er glad for de gode tilbagemeldinger og siger:

”At være vært for et VM er kæmpestort, og så i floorball – som hører til i byen. Det har været en fest at se de mange glade spillere og medrejsende fans – Arenaen har vist sig fra sin bedste side. Samtidigt har vi skabt to Arenaer i samme hus, det har givet en god og fortættet stemning. Stor anerkendelse af vores mange ansatte som har ydet en kæmpe indsats for at sikre succesen. Og så konstaterer jeg at eventtrekanten fungerer – Dansk Floorball Forbund – Sport Event Denmark og Frederikshavn som værtsby, det er en fornøjelse at være en del af.”

Kontakt:
Steen Houman, formand, Floorball Danmark. Mobil 30 84 12 35
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil 40 31 48 55
Per Malmberg, direktør, Arena Nord. Mobil 28 55 04 80

FOTOS til redaktionel brug: https://www.flickr.com/photos/iff_floorball/52857454412/in/dateposted/

U19VM i floorball blev afviklet i Arena Nord i Frederikshavn fra onsdag 26 april til søndag 30 april. Floorball Danmark afviklede mesterskabet i samarbejde med Frederikshavn Kommune og Sport Event Denmark for det internationale floorballforbund, IFF.

De 16 hold var: Tjekkiet, Finland, Letland, Polen, Sverige, Schweiz, Tyskland, Slovakiet, Danmark, Estland, Østrig, USA, Norge, Slovenien, Australien og Singapore.

Verdensmestre: Sverige. Sølv: Schweiz. Bronze: Finland

Danmark blev nr. 8 efter nogle meget flotte kampe, og spillede sig således op i A-gruppen.