“De unge spillere har gjort det rigtigt godt”

Q&A med landstræner Mikael Karlberg, der gør status på den trup, der senere på måneden jagter en VM-billet.

Når herrelandsholdet går på banen i Nitra den 31. januar mod Østrig, så venter der ikke kun den første kamp ved VM-kvalifikationen – det bliver samtidigt den første kamp, hvor der er noget på spil for den nye landstræner.

Du har nu haft et halvt års tid til at se spillerne an og står foran de første betydningsfulde kampe. Hvad har du lagt vægt på i udtagelsen?
– Vi har haft stor udskiftning blandt spillerne, og mange nye og spændende spillere er kommet ind. Vi har haft fem samlinger, 14 træningspas og to kampe, så jeg kender spillerne ret godt nu. Udtagelsen bygger på, hvad spillerne har præsteret, og hvordan de passer ind i rollerne på holdet.

Det er et ungt hold, du har udtaget. Hvad er dine tanker omkring det?
– At holdet er ungt, handler om, at mange af de ældre spillere har valgt at stoppe på landsholdet. Samtidigt har de unge spillere gjort rigtigt godt på vores samlinger. Med hård træning og international erfaring kommer denne generation til at være virkelig god om nogle år.

Hvilke forventninger har du til kvalen med tanke på modstanderne?
– Min opgave til kvalen er at få Danmark til VM, så vi skal slutte i top 2 i gruppen. Mit mål til hver kamp er, at vi skal vinde. Jeg kender Norge, men de øvrige nationer er sværere at scoute, så vi kommer til at fokusere meget på os selv, og hvordan vi skal spille vores spil. Jeg har haft god tid til at forberede spillerne – i kvalifikationen bliver min opgave at få spillerne til at præstere.

I forhold til den trup, du har udtaget, hvad er så nøglen til at sikre kvalifikationen?
– For at vi skal lykkes, skal vi føre den danske tradition videre med stærkt duelspil, stærkt forsvar, gode kontraer og den danske dynamit videre. Det bliver også vigtigt, at vi træffer de rigtige beslutninger i kampene – og at vi spiller med tålmodighed. Til sidst er det vigtigt, at vi kan tilpasse os til international floorball, som er helt anderledes i forhold til national floorball – uanset hvilket land, man kommer fra.

Læs også: Herrelandsholdets trup til VM-kvalen udtaget