U15-regionshold og U19-landshold i nyt samarbejde

Vejen til det danske U19 kvindelandshold er blevet kortere.

Ved de to næstkommende træningssamlinger d. 1.-2. oktober og d. 29.-30. oktober, vil U15 Piger Vest regionsholdet træne sammen med de kvinder, der er bosat i vest på U19-landsholdet. Det samme gør sig gældende med U15 Piger Øst regionsholdet. Dette er aldrig set eller blevet gjort tidligere.

Formålet med dette tiltag er at kreere en mere naturlig overgang fra regionsholdsspiller til landsholdsspiller. Spillerne vil få kendskab til kulturen, træningsmåder, systemer mm. og kan derved nemmere og hurtigere tilpasse sig og præstere. Derfor forkortes vejen og afstanden imellem regions- samt landshold.

Trænerstaben for U19-kvindelandsholdet får derved også de bedste rammer og assistance til at udtage spillere til kommende kvalifikationer og mesterskaber. Et kendskab, der også medfører en vis ro og sikkerhed i forhold til spillernes viden og erfaringer.

Landstrænere på både kvinde og herresiden har ønsket mere samarbejde og en rød tråd igennem alle årgangene, for at kunne optimere og effektivisere deres arbejde. Dette er herved endnu et skridt i denne proces. En længevarende proces, der er essentiel hvis vi i Danmark vil hæve niveauet og tage et skridt nærmere verdenseliten.

De kvinder, som efter det seneste VM i Polen, er blevet for gamle, vil blive udtaget til næste Kvinde A samling.

De to kombinerede U15 og U19 kvinde samlinger vil finde sted i Frederikshavn og Hvidovre den 1. til 2. oktober.