Taktisk gameplan gav fuld valuta

Toppet med dagens 5-2-sejr over Slovakiet høstede herrerne maksimumpoint i den indledende runde ved VM i Riga. I dagens kamp leverede danskerne en flot kamp, hvor taktikken fungerede. I morgen gælder det play off.

Tre sejre i lige så mange mulige kampe sikrede både en play off-plads og gruppens førsteplads. Landstræner Jens Ørhøj var derfor tilfreds med det, han så i dagens 5-2-sejr over Slovakiet, hvor gameplanen holdt uden at spille sig helt ud forud for play off-runden.

– Vi er glade for, at vi igen gennemfører en kamp ud fra vores taktiske plan. Vi får spillet vores stærke defensiv igen, der gør, det svært for Slovakiet at skabe store chancer. Dertil får vi spillet med stor tålmodighed i vores boldomgang, hvilket var planen set ud fra et ønske om at få tempoet ned og spare kræfter til den kommende play off-kamp, fortæller Jens Ørhøj.

Med en stærk defensiv indsats formåede danskerne at holde nullet i 55 minutter, inden slovakkerne pressede på og tog keeperen ud. Samtidigt var offensiven langt mere skarp end gårsdagens sejr over Polen.

– I den sidste ende er vi en tand skarpere og klogere end et ellers godt slovakisk mandskab. Eneste minus var, at vi ikke holdt nullet hele vejen, men det var først med seks markspillere, at slovakkerne fik hul på os, siger landstræneren.

Danmarks play off-modstander om at komme i kvartfinalen findes i aften, når Norge og værterne fra Letland står over for hinanden. Det tabende hold bliver nemlig herrelandsholdets modstander i morgen klokken 15:00 eller 18:30.

VM 2016-siden

Foto: IFF Floorball