Sportspsykologisk konsulent bliver en del af herrelandsholdet

Floorball Danmark tilknytter sportspsykologisk konsulent Thomas Danielsen til herrelandsholdet. Her skal han være bindeleddet i landstræner Mikael Karlbergs nye trænerteam i forhold til at optimere spillerne mentalt.

I forrige uge blev den nye herrelandstræner Mikael Karlberg præsenteret. I dag kan Floorball Danmark så offentliggøre den næste i det nye trænerteam, da der er indgået en aftale med sportspsykologisk konsulent Thomas Danielsen. Til dagligt arbejder han med coaching og mental træning af unge talenter og professionelle sportsfolk i Danmark og i udlandet. Fremadrettet vil han bruge sine erfaringer til at bidrage til udviklingen på floorballbanen.

– Jeg vil rigtig gerne give noget tilbage til floorballsporten, da den har givet mig rigtig meget som aktiv. Jeg håber, at jeg med min baggrund og erfaring kan være med til at udvikle floorball og bygge videre på de flotte resultater, som herrelandsholdet har opnået. Jeg ser frem til at komme i gang med de spændende opgaver, der venter sammen med holdet, siger Thomas Danielsen.

I Floorball Danmark ser man store muligheder med tilknytningen af en sportspsykologisk konsulent, der med nye kompetencer uden for banen kan supplere og styrke trænerteamet.

– Vi ser et meget spændende udviklingspotentiale ved at tilknytte Thomas i organisationen omkring herrelandholdet. Han har en indsigt og erfaring, som vi ikke tidligere har haft i Floorball Danmark omkring den mentale del af det at være idrætsudøver, fortæller sportskonsulent Frederik Bloch.

Udover herrelandsholdet kommer Thomas Danielsen også til varetage en uddannelsesrolle i forhold til det kommende U19-landshold, der starter op til august. Her vil han blandt andet vejlede de unge spillere i forhold til at arbejde med personlige målsætninger. Samtidigt skal han stå for spotkurser med fokus på mentale værktøjer til spillere og trænere, der udbydes efter sommeren. Her kan trænere få værktøjer til spillersamtaler for at motivere og sætte målsætninger.

– Spotkurserne bliver en let tilgængelig måde for såvel spillere som trænere til at få indsigt og konkrete værktøjer til at blive bedre til at holde fokus i pressede situationer. Vi tror på, det kan hjælpe til at styrke spillernes præstationer på banen og trænernes samarbejde med spillerne, siger Frederik Bloch.

Thomas Danielsen er blevet tilknyttet Floorball Danmark på en toårig kontrakt – til og med VM i december 2018.

Blå bog

Uddannelse
Cand.scient. i idræt med speciale i idrætspsykologi
5-PATH Master hypnoterapist
Fitnessinstruktør
Personlig træner med fokus på holdsport
Ernæringsvejleder
Idrætsskadeterapeut

Udvalgt arbejde og erfaring
Selvstændig konsulent som sportspsykologisk konsulent med virksomheden Mentho med fokus på coaching og mental træning af unge talenter og professionelle sportsfolk. Derudover er han fast tilknyttet forskellige talentudviklingsmiljøer i Jylland, og desuden er han idrætspsykologisk konsulent for SønderjyskE Håndbold og tilknyttet DIF som underviser i Idrætspsykologi.