Spillerudviklings ældste spillere tager kampen op imod Sverige

Spillerudviklings ældste spillere deltager ved Skånes Innebandyförbunds årlige talentturnering, hvor talenthold fra Skåne og Halland deltager. Turneringen afholdes i Skurups Sparbank Arena lørdag den 27. januar og byder på masser af kampe for de danske hold.

Spillerudviklingen har siden 2015 sendt hold i aktion mod svenske talenthold i Sverige. Det sker for tredje gang i år, hvor der venter spillerne en stor oplevelse. Der sendes i år tre hold over Øresund – nemlig to drenge- og et pigehold, der består af spillere fra både Jylland og Sjælland.

Som optakt til turneringen har spillerne været samlet i Sunds søndag den 17. december og har fået mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende. Spillerne samles igen forud for turneringen fredag den 26. januar i Gl. Valby Hallen, hvor der vil være træning og oplæg fra de to danske landsholdsspillere Cecilia Di Nardo og Daniel Mac Cabe.

Fantastisk oplevelse i vente for spillerne

Hos Floorball Danmark har det været en positiv oplevelse at se det engagement og vilje, som spillerne har vist på samlingerne i december.

– Vi trænere glæder os til at se spillerne i aktion i Sverige. Vi ved fra de foregående år, at spillerne synes, at det er sjovt at få lov til at spille mod de svenske talenthold, som ofte holder et meget højt niveau. Udover det sportslige, så giver det også spillerne en masse socialt at være sammen med spillere fra andre foreninger og være sammen om at tage kampen op imod svenskerne, udtaler talentkoordinator i Vest, Peter Hug.

Det har erfaringsmæssigt været rigtigt givende for spillerne at teste sig selv mod spillere fra Skåne og Halland, der i lighed med Floorball Danmark driver et tilbud til ungdomsspillere med ambitioner om at blive bedre til floorball.

– Fra vores deltagelse ved turneringen kan vi se, at spillerne får en god indsigt i, hvordan de står i forhold til deres jævnaldrende på den anden side af sundet. Den udfordring, spillerne måske ikke altid får i ungdomsrækkerne, får de i kampene i Sverige. Og det er en rigtig sund og værdifuld læring at tage med sig hjem, fortæller Floorball Danmarks sportskonsulent, Frederik Bloch.

De tre spillertrupper kan se på Spillerudviklings facebookside.