OPTAKT TIL KVINDERNES SEMIFINALER – FREDERIKSHAVN ER FAVORITTER

Det er blevet tid til at gennemgå kvindernes semifinale konstallationer lidt grundigere. Modsat herrerne, som spiller bedst-af-5 kampe, så skal de to semifinaler hos kvinderne afgøres over en bedst-af-3 serie. Det betyder også at de to lavest ragnerende hold faktisk starter på hjemmebane og har muligheden for at skabe momentum allerede i første kamp.

Frederikshavn er klare favoritter
I første semifinaleserie er de forsvarende danske mestre og pokal mestre Frederikshavn Blackhawks klare favoritter mod AaB Floorball, som Frederikshavn har valgt som deres modstander i semifinalen.
De to hold har mødtes 6 gange i løbet af sæsonen og det er alle gange endt med sejre til Frederikshavn og set fra min stol, ændre den tendens sig ikke i den kommende serie.
AaB har flere meriterede spillere, og en hånd fuld unge spillere på vej frem, men bredden og kvaliteten kan de ikke matche hos Frederikshavn. Det er dog slutspil, så det kan ikke udelukkes at AaB i den første kamp kan skabe lidt momentum og få lidt medvind, men set over tre kampe, så jeg er ikke i tvivl om at det tempo Frederikshavn kan spille i med bolden bliver nøglen til at afmontere et hvert håb for AaB.
Frederikshavn har virkelig mange spillere, som man kunne fremhæve som profiler, men jeg går alligevel med Sille Larsen, som netop har skrevet kontrakt med Malmø FBC i verdens bedste floorball Liga SSL for den kommende sæson.
Sille Larsen er en efter danske standarder en virkelig dynamisk back, som meget naturligt deltager i det offensive spil. Hun besidder et uovertruffent overblik. De fleste hold får det svært når Frederikshavn sender deres nummer 7 med i offensiven fra sin backposition!
Frederikshavn vinder 2-0 i kampe.

Copenhagens rutine er nok
I den anden semifinaleserie skal mellemspillets nummer2 Copenhagen FC op i mod nummer 4, Aarhus FK. Også her er det højestseedet hold favoritter, i manges øjne klare favoritter.
Jeg øjner dog en lille ovrraskelse, for jeg tror faktisk Aarhus FK, hvis det er fuldtallige og friske, at de kan drille Copenhagen i den første kamp og tage en sejr. Det lyder måske lidt naivt når nu Copenhagen senest vandt 9-1 i Aarhus.
Men Aarhus har et relativt bredt hold i de to første kæder, og kan de ramme dagen, så kan der godt ligge en sejr og vente. Omvendt tror jeg ikke på Aarhus over tre kampe. Copenhagens rutine og kvalitet på de første 7-8 spillere, kan ikke holdes nede.
Der vil komme fejl, når intensiteten stiger og det plejer at være guf for de stribede tøser fra Valby.
Profilen i denne serie, tror jeg ikke så overraskende bliver Laura de Fries. En offensiv spiller, som næsten kan afgøre en kamp alene. De Fries scorer flest mål, men er også vigtig for sammenhængen i Copenhagens powerplay og offensive sekvenser.
Mit gæt er at Copenhagen kommer i finalen, efter to sejre på hjemmebane. 2-1 i kampe til Copenhagen FC.