Optakt til herrernes semifinaler

Efter et historisk tæt mellemspil, er det tid til de to semifinaleserier som spilles bedst-af-5 kampe. Sunds Seahawks valgte at møde Benløse FC i deres semifinale, hvilket de forsvarende mestre i favnen på AaB Floorball i den anden semifinaleserie.

Sunds er favoritter

Sunds har kun tabt 3 kampe i hele sæsonen inklusive pokalfinalen. Med 9 ud af 10 vundne kampe i mellemspillet er de derfor på papiret store favoritter over for Benløses meget unge og relativt uprøvet hold. Men det er ikke kun på erfaringen at Sunds Seahawks har overhånden mod Benløse.

Bredden i Sunds-truppen er rigtig god, og cheftræner Jens Hagbarth har i denne sæson flittigt brugt sin tredjekæde i alle kampe og holdet virker homogent og afbalanceret ned igennem kæderne.

I Mikkel Skov og Morten Handgaard har Sunds også en masse x-faktor, som kan afgøre det for midtjyderne i semifinale, der kamp for kamp, godt kan ske at blive rigtig tæt.

På den anden side står Benløse, som to gange i løbet af sæsonen har vundet alt-eller-intet kampe i sidste spillerundt af hhv. Grundspillet og Mellemspillet.

Præcis den evne, til at vinde de altafgørende kampe, når man er allermest presset er et parameter, som kan komme til at hjælpe David de Fries’ unge mandskab. En særlig evne der ikke er alle forundt og det vidner også om at nok er Benløseholdet ungt, men de besidder stadig et rigtig stærkt fællesskab, der rykker sammen og ofre sig for hinanden når det gælder.

Assisten træner i Benløse Jesper Juul fortæller her lidt om sammenholdet på det unge mandskab:

  • Det er talentarbejde i gennem mange år, med drenge der har prøvet finaler og slutspil siden de var små til landsstævne, det betyder de har lært at spille vigtige kampe tidligt og ved hvad det vil sige at vinde.

Benløse har igennem sæsonen forsøgt at angribe kampene med at ville have bolden og skabe kampene. Den præmis vil nok blive udfordret mod Sunds, som også gerne vil spille med bolden i egne rækker. Der kan dog opstå nogle taktiskeaspekter i mellem de to trænere, hvor det ene hold bevidst går på kompromis med plan A for at finde nogle marginaler andre steder på skakbrættet.

En spiller jeg glæder mig rigtig meget til at se i denne serie er Benløse FCs Jonas Gylling. En ung spiller, som har en kreativitet vi ikke har set mage i mange år i dansk floorball. Gylling kan score, lægge assists, sætte et powerplay op, bruges effektivt i boxplay og skyde straffeslag med stor kølighed. Han er en komplet spiller, der kun bliver bedre og bedre for hvert spilleminut han får de kommende år.

Sunds spiller sig i finalen

Mit bud på serien er Sunds Seahawks, som vinder 3-0 i kampe… MEN. Nu skrev jeg tidligere serien godt kan blive tæt, kamp for kamp, selvom Sunds skulle ende med at vinde klart med 3-0 i kampe. Benløse har nemlig i begge opgør i mellemspillet haft drillet Sunds og Benløse træner David de Fries skal nok gøre sit for at finde nogle detaljer, der kan give hans trænerkollega Jens Hagbarth noget at tænke over, selvom Sunds på papiret er det stærkeste hold på rigtig mange parametre inden serien.

Kan AaB Floorball blive historiske?

Måske husker jeg forkert, men mig bekendt har AaB Floorball aldrig haft et herrehold i en DM-finale. Det har de en rigtig god mulighed for i denne sæson, hvor de flot og en smule overraskende har spillet sig til en 2. plads i mellemspillet, efter en god kampagne fra Steffen Jensens tropper.

For at AaB kan komme til at stå i en DM-finale, så skal de dog først forbi Frederikshavn Blackhawks, der er forsvarende danske mestre. Lidt frækt kunne man sige det er AaB også, de har nemlig inden denne sæson, fået tilgang af mere end en håndfuld spillere, som alle var på det hold, som snuppede DM-guldet i Næstved i 2023 for Frederikshavn Blackhawks.

Kender man lidt til den nordjyske vindermentalitet og stolthed, så ved man også at ingen af disse to hold vil unde hinanden noget som helst, selvom der er mange relationer på kryds og tværs af de to hold.

Det ekstra krydderi til serien fortæller Nicolai Flyvholm fra Frederikshavn Blackhawks om her:

  • Det er jo bare med til at gøre netop denne serie ekstra spicy, vi kender hinanden så godt og ingen vil tabe denne duel. Hvad det får at betydning er svært at sige, men når man kender hinandens færdigheder så godt, er man nødt til at have respekt for det man ved modparten kan, men samtidig også bruge det imod dem. Så det kan godt gå hen og blive en taktisk affære.

Hvis man ser på de to holds form siden mellemspillet startede, så er der en lille fordel til AaB, der virker til at have fundet deres identitet og hvordan de gerne vil udtrykke sig på banen. Det momentum kan blive vigtigt i kamp1 af denne serie, som kan vise sig at blive udslagsgivende for hele seriens udfald.

For lykkes AaB med det de gerne vil og vinder sikkert, kan det blive svært for Frederikshavn at ændre så meget. Omvendt kan Frederikshavn komme ind til denne serie, måske med nogle nye detaljer, så kan det også skabe et swing i momentum og give Frederikhavn de procenter, som de på papiret over de sidste 10 kampe mangler i forhold til AaBs styrke.

AaB bliver historiske

Mit bud på en sejrherre i denne serie er AaB. Der er noget over den vibe de har skabt i mellemspillet som gør jeg tror de over 5 kampe, har det der skal til for at komme i finalen. I de to første kæder er der mere tyngde og erfaring hos AaB end der er hos Frederikshavn, omvendt er bredden bedre hos de danske mestre, som kommer med et stærkt fundament i måden de gør tingene på igennem flere sæsoner. Denne serie går i hvert fald i 4 kampe, men hvor ville det være lækkert med en alt afgørende kamp5, der ville indeholde alt det vi har brug for til et slutspil!