Nyt Bredde- og motionsstævne har set dagens lys

Et nyt stævnekoncept blev i sidste weekend prøvet af i KFUM hallerne i Kolding, og der var stor opbakning til det nye format, som blev prøvet af i både ungdoms-, dame- og herrerækker.

Den 26. januar afholdte Kolding Grizzlies, DGI Sønderjylland og Floorball Danmark i et samarbejde Bredde- og motionsstævne i KFUM hallerne i Kolding. Stævnet var et forsøgsstævne, med et koncept som vi kender fra kleinfeld, dog med en smule større bane. Kampene blev spillet fire mod fire, inklusiv målmand, på 16×28 meter. Den lidt større bane end kleinfeld-formatet skulle give mere plads at spille på, så spillet blev teknisk fremfor fysisk, hvilket i store dele af de fleste kampe blev tilfældet.

Alle hold i alle rækker fik spillet fire kampe og der var et lige og jævnt niveau i alle kampe, til trods for at nogle var nyere i sporten end andre. Der var flotte rullefald ind over banden, flotte opspil, hurtige kontraer, gode tekniske detaljer, skæve deltaljer og masser af aktioner rundt om på banen. Især målmændene skulle være påpasselige, da de kom i flere aktioner end de normalt gør på en stor bane.

Der er behov for forskellige typer stævne- og turneringstilbud

Jeg synes dagen forløb rigtig godt i alle tre rækker, hvor mange nye spillere fik prøvet floorball med målmand for første gang til et stævne. Den gode stemning i hallen og de positive tilkendegivelser fra deltagerne på dagen viser, at der er behov for forskellige typer stævne- og tuneringstilbud, så både rutinerede og nye spillere kan få gode oplevelser med floorballkampe.” – Stine Søndergård, Bevæg dig for livet floorball, DGI Sønderjylland.

Da stævnet var et forsøg, blev alle de deltagende hold opfordret til at udfylde et mindre spørgeskema om konceptet og hvilke ønsker og behov de hver især har for fremtiden. 13 ud af de 14 deltagende hold udfyldte spørgeskemaet.

Jeg vil gerne på vegne af Floorball Danmark, sige tak for samarbejdet til DGI og stor tak til de deltagende hold, dommerne og de mange frivillige fra Kolding Grizzlies, for at støtte op om dette forsøgsstævne. Evalueringen fra de deltagende hold er overvejende positiv og giver os en mulighed mere, for at tilbyde endnu et produkt til vores breddeklubber. Om det skal være som enkeltstående stævne eller andet, må vi kigge på i den kommende tid.” – Ronni Rix Back, formand for Udviklings- og breddeudvalget.

Vinderne blev

Ungdomsrækken                            Ribe Floorball Klub

Damerækken                                   Esbjerg Sharks

Herrerækken                                   Sunds Seahawks

Topscorere blev

Ungdomsrækken                            Henrik Olesen, Kolding Grizzlies

Damerækken                                   Henriette Bronee, Kolding Grizzlies

Herrerækken                                   Kristian Rein, Sunds Seahawks