Ny U19-landstræner ser frem til at teste mange spillere

Q&A med U19-landstræner Jens Hagbarth, der står i spidsen for holdet for første gang, når den tidligere assistent sender 19 debutanter på banen i weekendens tre kampe mod Tyskland.

I weekenden står U19-landsholdet over for Tyskland i tre testkampe, der er de første kampe i forberedelserne frem mod næste VM, der afvikles i maj 2019 i Halifax, Canada. Landstræner Jens Hagbarth har derfor 25 spillere med til de tre kampe, hvor der for 19 spillere venter de første kampe i rødt og hvidt.

Hvordan bliver det at stå i spidsen for holdet som cheftræner for første gang?
– Jeg har haft fire fantastiske år som assistent for holdet. Fire år, som har lært mig meget som træner. Jeg er beæret og stolt over at være en del af holdet, og den stolthed har altid været den samme, uanset om jeg har været spiller, assistent eller chef. Det er en fornøjelse at arbejde med alle de unge talenter, og vi har samlet et rigtig stærkt trænerteam omkring U19-landsholdet, så vi glæder os rigtig meget til landskampene i weekenden.

Hvordan ønsker I at bruge de her testkampe?
– Vi vil bruge disse tre kampe til at teste 25 spillere, så der vil være en masse debutanter, som kommer til at spille deres første landskampe. Vi vil teste vores forsvarssystemer og forskellige offensive tiltag af, som gerne skulle give en masse chancer. Vi vil teste forskellige kæder og se, hvilke der fungerer med en god kemi. Der er en masse dygtige spillere, som vi råder over, og det bliver spændende at se, hvordan holdet præsterer. Vi går naturligvis efter tre sejre, men det vigtigste for Claus og mig er, at forsvarspillet fungerer, og at vores offensiv skaber en masse chancer, som gerne skulle udmønte sig i scoringer.

Hvordan er din vurdering af de nye årgange/spillere som hold?
– Jeg synes, at Danmark råder over en masse spændende og talentfulde spillere i årgangene 00-02 (aktuelle årgange til VM 2019, red.). Vi har arbejdet med rigtig mange spillere, og der er så meget potentiale i denne gruppe. Seks spillere var med til sidste VM, og det giver en masse god erfaring til spillertruppen. U19-landsholdet har fået en fysisk profil, som gør, at drengene lige nu har fået styrketræning på programmet, Vi er ved at lære dem at styrketræne rigtigt, så vi kan stå stærkere til VM i 2019. Så det bliver spændende at følge, hvor meget de enkelte spillere vil investere i deres egen udvikling.

I har fået formet holdet nu, hvordan ser du det videre arbejde frem mod VM 2019?
– Vi er kommet rigtig godt i gang med at arbejde med den nye trup. Der er kommet mere fokus på det fysiske, og vi har forsøgt at skabe en rød tråd fra spillerudvikling til U19-landsholdet og op til A-landsholdet. Vi kommer til at have tre forsvarssystemer, når vi rammer VM 2019, og spillerne har taget rigtig godt imod det taktiske. Kampene i weekenden bliver en god mulighed for at se, om vores tanker og løsninger holder. Der er heldigvis lang tid til maj 2019, så hellere lave nogle fejl nu, og så har vi masser af tid til at justere ind.
Vi har sat en målsætning om at være verdens bedste i omstillinger og udspil fra egen zone. Dette mener vi faktisk bund seriøst og træner enormt meget på disse elementer, noget som gjorde, vi vandt kampen mod Slovakiet ved sidste VM (6-5 i Växjö 2017, red.). Vi skal turde at spille mod de bedste hold i verden, hvilket gør, at vi har meget fokus på at være dygtige med bolden og hjælpe dem, som har bolden. Alt sammen er elementer, som skal gøre det nemmere for en U19-landsholdsspiller at kunne komme op på A-landsholdet. Så vi skal fortsætte det hårde arbejde frem mod VM i 2019, hvor vi gerne skulle blive oppe i A-divisionen igen.

Læs også: De nye U19-årgange kickstarter mod Tyskland

Følg U19-landsholdet på sociale medier!