Ny struktur vedtaget for liga og 1. div. herrer 2019-20

Ved struktur -og budgetmøde i Frederikshavn, blev en ny spændende struktur vedtaget for liga og 1. div. Herrer. 

Allerede fra sæson 2019-2020 deles ligaen op i to geografiske ligaer før nytår i henholdsvis øst og vest med hvert 6 hold. Der spilles et grundspil i hver liga med 10 kampe, hvor alle hold mødes i to indbyrdes opgør, en ude- og en hjemmekamp.  

Landsdækkende slutspil efter nytår 

De tre bedst placerede hold fra henholdsvis liga øst og vest kvalificeres til et landsdækkende slutspil.  

Her vil:  Nr. 1 i de to geografiske puljer, få 3* point med over til det landsdækkende slutspil. 

Her vil:  Nr. 2 i de to geografiske puljer, få 1* point med over til det landsdækkende slutspil. 

Her vil:  Nr. 3 i de to geografiske puljer, få 0* point med over til det landsdækkende slutspil. 

*Antallet af point der tages med over til det landsdækkende slutspil, vil blive endelig præciseret af en nedsat arbejdsgruppe.  

Det landsdækkende slutspil vil give hvert hold 10 kampe med højt niveau weekend efter weekend, der kulmires med en semifinale struktur bedst af 5 kampe** og afsluttes med en superfinale som én kamp på en bane udvalgt af FD.  

**Antallet af kampe i semifinaleserien, vil blive endelig præciseret af en nedsat arbejdsgruppe.  

 

Struktur 1. DIVISION før nytår

Der spilles i to geografiske kredse henholdsvis øst og vest med hvert 6 hold. 

I hver 1.division spilles et grundspil med 10 kampe, hvor alle hold mødes i to indbyrdes opgør, en ude- og en hjemmekamp. 

Kvalifikationsspil til liga efter nytår 

Nr. 1 & 2 fra henholdsvis 1.division øst og vest kvalificeres til et geografisk opdelt oprykningsspil mod henholdsvis nr. 4, 5 & 6 fra ligaen i samme geografiske kreds. De spiller indbyrdes 3 gange mod hinanden***. Top-3 spiller liga næste sæson. 

Dette betyder, at de bedste 1. divisionshold får målt sig med ligahold, give tætte kampe uden at belaste foreningens økonomi, og at afstanden mellem liga og 1. division formindskes, og på sigt gjort flere klubber ligaparate.  

***Antallet af kampe i kvalifikationsspillet, vil blive endelig præciseret af en nedsat arbejdsgruppe. 

Nedrykningsspil til 2. division efter nytår 

Nr. 3, 4, 5 og 6 fra henholdsvis 1.division øst og vest går i et geografisk opdelt nedrykningsspil. De spiller indbyrdes 3 gange mod hinanden***. Nr. 6 i henholdsvis kreds øst og vest rykker ned til 2. division. Strukturen vil give tættere kampe, som gerne skal være med til at udvikle den enkelte spiller og klub.  

***Antallet af kampe i kvalifikationsspillet, vil blive endelig præciseret af en nedsat arbejdsgruppe. 

 

Nedsat arbejdsgruppe 

I forbindelse med drøftelsen af strukturen, blev der nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde på de sidste præciseringer af antallet af kampe og antallet af point der tages med over i det landsdækkende slutspil. 

Derudover skal arbejdsgruppe arbejde med hvilke forpligtelser, det kræver at være Liga og 1. divisionshold. Formålet med disse forpligtelser er at løfte produktet af både liga og 1. division, samt løfte den enkelte klub. 

Arbejdsgruppen består af følgende klubber/personer: 

ÅFK, Brønderslev, Sunds, Vanløse, Benløse og fra Floorball Danmark Esben Larsen, TU-formand og Carsten P. Sørensen, Formand