Ildsjæles opstart af floorball lokker nye medlemmer til forening

To fra Taastrup Idrætsklub startede i samarbejde med Bevæg dig for livet et motionsfloorballhold op. Få uger efter havde 32 motionister meldt sig ind i foreningen.

Taastrup Idræts Klub har haft stor succes med at starte et motionsfloorballhold op. De to ildsjæle Karsten Weikop og Jette Hansen savnede et floorballtilbud i foreningen. De ønskede at skabe en sjov idrætsaktivitet til motionister, der hverken har tid og energi til at gå til noget i fritiden. Derfor henvendte de sig til Bevæg dig for livets floorballkonsulent for at få hjælp. Bare en måned senere havde de deres første floorballtræning med 30 fremmødte motionister.

Vi fik lavet et samarbejde med Bevæg dig for livet, som hjalp os med at komme godt i gang, både med hensyn til udstyr og med hensyn til markedsføringen af floorball,” siger Karsten Weikop initiativtager bag projektet og bestyrelsesmedlem i Taastrup Idrætsklub. 

Hvorfor Floorball?

Floorball er en lettilgængelig stavsport, der kan spilles hele livet af voksne, seniorer, familier og teenagere. Det er let at lære og kræver ikke ret meget udstyr. Bevæg dig for livet har lavet en startpakke, der skal gøre det let for nye foreninger at komme i gang med floorball. I pakken indgår bl.a. stave, bolde og en instruktør til de første tre træninger.

Motionsfloorball er på kort tid blevet et hit i de danske idrætsforeninger, fordi det ikke stiller store krav til fysikken eller kendskabet til spillet. Reglerne er simple, og det kræver faktisk kun et par indendørssko,” siger Jens Hagbarth, der er floorballkonsulent i Bevæg dig for livet.

Floorball-holdet er kommet godt i gang

Taastrup Idræts Klub købte Bevæg dig for livets startpakke og fik dermed hjælp til opstarten af holdet. I dag er holdet selvkørende og træner to timer hver mandag aften på Mølleholmskolen i Taastrup. Efter tre træninger med en af Bevæg dig for livets floorballinstruktører, står deltagerne i TIK nu selv for opvarmnings- og træningsøvelserne. Denne overgang har dog ifølge Karsten Weikop været utrolig nem og naturlig.

Vi har fået nogle super gode øvelser og værktøjer, der har gjort det utrolig nemt for os, nu når vi selv står for træningen,” siger Karsten Weikop fra TIK.

”Vi griner og har det sjovt”

”Jeg så på Facebook, at TIK startede et floorballhold op. Så jeg fik lokket min tvillingesøster med. Vi synes det er mega fedt at komme herned og dyrke denne her fede sport. Vi griner og har det sjovt, og alle tager hensyn til hinanden. Vi glæder os hver uge, til at det bliver mandag, og vi skal herned og spille floorball” siger Gitte Andersen.

Alle kan være med

I Taastrup er det tydeligt, at floorball er for alle. Floorballmedlemmerne er mellem 22 og 70 år, og der er både mænd og kvinder. Selvom der er en naturlig forskel i niveauet, får alle pusten op og teknikken pudset af. Dan Andersen er en af de ældste motionister på holdet. Grundet forhøjet blodtryk fik han af sin læge besked på at dyrke mere motion. Derfor meldte han sig til floorball.

”Der er godt sammenhold her på holdet. Vi passer meget godt på hinanden, så der ikke er nogen der kommer til skade,” siger Dan Andersen.

Hjælp til opstart af floorball

Hvis I også kan se fordele ved at starte motionsfloorball op i jeres forening eller, hvis I ønsker at starte en hel ny forening op med floorball, så er Bevæg dig for livets floorball startpakke en rigtig god hjælp til at komme godt i gang.

For at finde ud af hvem der kan hjælpe dig med opstart af floorball så find din konsulent her