Herrelandsholdets sundhedsstab på plads

Fysioterapeut og massør skal forbedre spillernes fysiske præstationer på herrelandsholdet i de kommende år. Floorball Danmark kan nu offentliggøre sundhedsstaben i det nye trænerteam.

Herrelandsholdets nye trænerteam tager for alvor form, hvor landstræner Mikael Karlberg og sportspsykologisk konsulent Thomas Danielsen allerede er på plads. I dag kan Floorball Danmark så præsentere de næste to, der skal sikre en kompetent sundhedsstab omkring holdet.

Til rollen som holdets fysiske træner har Floorball Danmark indgået en aftale med Rikke Louise Petersen, der er uddannet fysioterapeut. Samtidigt kommer hun med stor erfaring som aktiv elitehåndboldspiller, hvor hun blandt andet har spillet i den øverste række.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at stifte bedre bekendtskab med floorballsporten og være med til at bidrage til videreudviklingen af herrelandsholdet. Jeg har prøvet en hel del igennem mine mange år i håndbolden, både hvad angår skader og fysisk træning. Jeg har på egen krop erfaret, hvilken fysisk træning, der virker bedst, fortæller Rikke Louise Petersen.

I Floorball Danmark glæder man sig over, at den kommende fysioterapeut selv har en karriere som aktiv eliteudøver med i bagagen, der kan blive et vigtigt værktøj for holdet fremadrettet.

– Med tilknytningen af Rikke får Floorball Danmark endnu en stærk kompetenceperson tilknyttet herrelandsholdet. Hun kan bistå spillerne med vejledning til, hvordan de kan forbedre deres fysik – både som uddannet fysioterapeut og med sine egne erfaringer som aktiv. Vi tror på, at en dedikeret fysisk træner kan være med til at sikre, at spillerne rykker sig yderligere, siger sportskonsulent Frederik Bloch.

Gensyn med massør

Ud over tilgangen af Rikke Petersen har massør Carina Hansen takket ja til at fortsætte sin rolle omkring holdet, som hun har været tilknyttet siden 2013. Sammen kommer de to til at udgøre det sundhedsfaglige team på herrelandsholdet i de kommende år.

– Vi er rigtig glade for, at Carina har lyst til at fortsætte omkring herrelandsholdet, og vi er overbeviste om, at hun sammen med Rikke og Thomas kan udvikle forudsætningerne for spillepræstationerne på banen. Vi kommer ud over styrkelsen af sundhedsteamet også til at have en ekstern partner til at hjælpe os med test af spillerne. På den måde kan vi få noget mere data på, hvor de ekstra procenter kan hentes, lyder det fra Frederik Bloch.

Både Rikkel Louise Petersen og Carina Hansen har skrevet under på kontrakter, der løber til og med VM 2018.