Nu går det løs for damerne ved VM 2017

Fredag formiddag starter VM – og i åbningskampen i Bratislava stilles de danske damer over for Thailand. Danmark er i gruppe D hvor Japan og USA venter sammen med dagens modstander, hvor jagten på den vigtige play off-plads starter klokken 9:30.

Når damelandsholdet i dag tager hul på VM i den slovakiske hovedstad Bratislava, venter Thailand i slutrundens åbningskamp. Det er ikke mere end få uger siden, at de danske damespillere sidst satte deres stave på slovakisk halgulv ved 6 Nations Floorball Cup – denne gang gælder det for alvor.

– Vi kommer til at trække meget på vores erfaringer fra 6 Nations Floorball Cup – og kombinerer det med vores fokus og filosofi fra alle vores samlinger. VM har været målsætningen fra start, så på den måde er grundarbejdet lagt tidligere. Nu handler det om at få holdet til at præstere bedst muligt, lyder det fra landstræner Martin Lytje.

Udover Thailand skal damerne op i mod Japan og USA i VM’s gruppe D, hvor der kæmpes om en plads i play off-runden. Nationer, der sjældent står på den anden side, mens det ligner lettisk eller norsk modstand, hvis play off-pladsen bliver sikret.

– Vi har set en masse video og har mødt Japan ved sidste VM. Derudover følger vi vores modstandere i deres kampe hernede. Fælles for alle er, at vi tager udgangspunkt i vores eget spil, og hvordan vi skal sætte dagsordenen i kampene. Vi tager én udfordring ad gangen, og et VM vil altid udvikle sig, som kampene bliver spillet. Vi tager udgangspunkt i os selv og finjusterer taktisk efter vores modstander, siger landstræneren og tilføjer.

– Stemningen er god og optimistisk. Vi har haft en smertefri rejse herned, fundet os til rette og påbegyndt det taktiske og mentale arbejde til kampen i morgen.

Indledende kampe

Damerne er kommet i gruppe D med Thailand, Japan og USA. De to bedste går videre til play off-runden om at komme i kvartfinalen, hvor nummer tre eller fire fra gruppe A venter. Gruppe A består af Finland, Tjekkiet, Norge og Letland.

01/12  Danmark – Thailand 09:30
Landstræneren om modstanderen: Thailand er med for første gang og kommer helt bestemt med masser af energi og fight. De er hurtige og gode til at stresse og fremprovokere fejl.

02/12  Japan – Danmark 19:30
Landstræneren om modstanderen: Japan er også et rigtigt tempohold, som normalt spiller meget direkte og er skarpe på omstillinger.

04/12  USA – Danmark 19:30
Landstræneren om modstanderen: USA er typisk meget fysiske i deres udtryk og har meget rutine på deres hold.

Besøg Floorball Danmarks VM 2017-side