Floorballens Udviklingsdag sætter fokus på frivilligt arbejde i foreningerne

Når Floorball Danmark afholder Floorballens Udviklingsdag lørdag den 11. november i Fredericia, så vil det ene af de seks spændende temaer handle om, hvordan de frivillige indsatser både i foreninger og i forbund anerkendes.

Der foregår en masse frivillighed ude i foreningerne, men bliver deres indsatser anerkendt nok? Sammen med foreningerne vil Floorball Danmark finde gode måder til at sende en stor tak til de mange frivillige kræfter over hele landet.

I forbindelse med Floorballens Udviklingsdag den 11. november vil Preben Egeskov fra DGI Sydøstjylland kaster lys over, hvordan det kan gøres. Han har været ansat der som udviklingskonsulent i de seneste 12 år, hvor det primære arbejdsområde er kontakt til de 600 foreninger, der er i hans område. Ofte når han er ude på besøg i foreningerne, så spørger de meget ind til arbejdet med motivering og rekruttering af frivillige.

– Foreningernes vigtigste ressourcer er, sammen med en sund økonomi, de frivillige. Det kræver en stor indsats at skaffe de frivillige, men har foreningen fokus på at anerkende de frivillige, som allerede er i foreningen, så bliver de motiveret til at lægge endnu mere frivilligt arbejde i og for foreningen, fortæller Preben Egeskov.

Han fortæller også om et lille, men rigtig godt, eksempel på, hvordan man nemt og overskueligt kan anerkende sine frivillige. Det hander om Dalby Gymnastikforening, hvor gymnastikudvalget i december 2016 valgte at køre rundt til alle de frivillige i afdelingen med en æske chokolade og en julehilsen – som tak for deres indsats i løbet af efteråret.

Preben Egeskov skal på Floorballens Udviklingsdag fortælle lidt om, hvordan man bedst anerkender de frivillige for deres indsats.

Er du interesseret i det, så kan du også tilmelde dig Floorballens Udviklingsdag her. Der er tilmeldingsfrist 1. november. Det er gratis at deltage, så tag gerne nogle flere med fra din forening, der er interesseret i dette eller nogle af de andre temaer.