Den gode dommer historie

Lene Jakobsen, dommer i vest, har en lang dommer karriere bag sig, og er i den forbindelse blevet spurgt, om hun vil fortælle om hendes oplevelser og gode historier som floorball dommer.

Lene startede som dommer i midten af 90’erne sammen med Kim Falgren. Hun har gennem tiden dømt alt fra U11 til herre liga.

For Lene har dommergerningen altid været utrolig vigtig. Det at være dommer er en lige så vigtig brik på banen som spillerne. For hende har det altid været meget vigtigt, at man er der for at hjælpe spillerne, så kampen forløber på bedste måde for alle. Dog kan man som dommer ikke gøre alle tilfredse, og det er vigtigt at huske, at man ikke er spillernes ven, men man er på arbejde.

Lene udtaler: ”En god oplevelse for mig er når spillere fra begge hold kommer hen efter kampen og siger godt dømt, og man føler, at man har gjort en forskel ved at være med til at afvikle kampen på en god og ordentlig måde”.

En god fortælling fra Lenes tid som dommer, er en historie der viser både den til tider svære side af dommergerningen men også de gode sider.

For et par år siden var hun ude og dømme en 2 divisionskamp oppe nordpå. Du hun ankommer til hallen, er gulvet desværre fyldt med harrepiks, og det er efter hendes vurdering umuligt at gennemføre kampen uden risikoen for skader. Hun beder om at få gulvet vasket, men bliver desværre mødt af en dårlig attitude og kommentarer fra hjemmeholdet, der mener at gulvet altid er sådan. Lene står fast på at gulvet skal vaskes, for at kampen kan blive afholdt. Hallens pedel bliver kaldt ind, han er heller ikke helt tilfreds med situationen, og mener, at det vil tage lang tid at få gulvet ordentligt gjort rent. Lene tager en snak med udeholdet, der gerne vil vente på rengøringen, nu hvor de er kørt helt derop. Langt om længe kan kampen gå i gang. Det var en kamp med gang i, og udvisningsbænken var også fyldt op i første periode, men det var også en kamp med rigtig god floorball. Da kampen blev fløjtet af, kom anføreren fra hjemmeholdet hen og undskyldte til Lene. Han beklagede deres opførsel, og sagde, at det var dejligt med en dommer som lagde en god linje, og tog sig tid til at forklare hvorfor der blev fløjtet. Hjemmeholdet tabte kampen, men det blev alligevel en god oplevelse for dem alle.

Den historie indeholder meget af det, der er vigtigt for Lene i dommergerningen. En god tone på banen både fra spillerne, trænere og publikums side uden for meget brok. Det er vigtigt, at dommeren og spillerne bare kan have fokus på spillet, det gør kampen meget bedre for alle.

Lenes ønske for fremtiden er at se flere kvindelige floorball dommere ude på banerne og generelt få løftet dommerstandarden.