Floorball Danmark Omdøber U18 Regionshold til U17 Herre Landshold

Fra den 1. januar 2024 vil Floorball Danmark implementere en betydningsfuld ændring i deres ungdomslandsholdsstruktur. Det nuværende U18 Herre Regionshold vil fremover blive kendt som U17 Herre Landsholdet.

Beslutningen om denne omstrukturering er motiveret af ønsket om at styrke sammenhængen mellem de eksisterende U15 Regionshold og U19 Landsholdet. Ved at etablere et U17 Landshold forventes det, at denne justering vil skabe en mere harmonisk udviklingsvej for talenterne, der skal repræsentere Danmark på internationalt niveau.

En afgørende faktor bag denne ændring er den stigende praksis blandt andre nationer, herunder Tyskland, der udelukkende fokuserer på U17-hold. Floorball Danmark har allerede indgået en samarbejdsaftale med Tyskland og forventer at styrke dette samarbejde ved at tilpasse sig den internationale struktur.

Holdets grundlæggende struktur forbliver uændret, med to trænere og en holdleder tilknyttet holdet. Jonas Risom vil være træner, mens Christian Amby vil fungere som holdleder i det første opgør, når holdet står over for en spændende udfordring med tre landskampe mod Tyskland fra den 2. til 4. februar i EFI-hallerne i Esbjerg.

Efter disse kampe vil Floorball Danmark udgive stillingsopslag med henblik på at ansætte den fremtidige trænerstab til U17 Herre Landsholdet, og dermed sikre en kontinuerlig og kvalificeret ledelse af holdet i fremtiden.