Optakt til U19-kvindernes VM-slutrunde

Fra 31. august til 4. september spilles VM for de 16 kvalificerede U19-kvindelandshold. Slutrunden finder sted i Polen, og der spilles i to arenaer i byen Katowice.
Det danske hold skal spille deres kampe i BRYNÓW ARENA– holdet rejser mod Polen mandag aften.

Efter lodtrækning er de danske kvinder endt i Gruppe D. I Brynów Arena skal Danmark møde Østrig onsdag d. 31/8 kl. 10:00, Australien torsdag d. 1/9 kl. 19:00 og Letland fredag d. 2/9 kl. 16:00. Alle kampene bliver streamet via IFF’s YouTube-kanal.

Danmark var til at begynde med også i gruppe med Singapore, dog har holdet måtte trække sig, og Østrig har fået deres plads.

 

Danmarks mål og håb for VM er en syvende plads. Det er første gang i ti år at Danmarks U19-kvindelandshold er med ved VM. Så der er naturligvis en vis spænding og nervøsitet som skal tackles.

Mange af pigerne deltog dog ved VM-kvalifikationen og har derfor prøvet at spille disse ’vigtige kampe’ for Danmark. Derfor er trænerteamet ikke i tvivl om at de hurtigt får fundet det rette spændingsniveau.

I og med holdet er relativt ’nyopstartet’ er der ikke forventninger om at pigerne skal ind og vinde et VM guld (det er heller ikke muligt som turneringen er skruet sammen), men det forventes at de går ind med viljen til at give alt hvad de har i sig for hinanden og for hele Floorball Danmark. Og gør de det, er håbet og ambitionen om en 7. eller 8. plads ikke urealistisk.

 

For at kunne nå målet, kræver det Danmark vinder sin pulje, og derefter også vinder deres play-off kamp for at ende i kampen om en 7.-8 plads.

Dog er Danmarks chancer blevet forringet efter USA trak deres hold og Letland overtog deres plads. Letland er ligger på en 5. plads på IFF’s U19-verdensrangliste, i og med de blev nummer fem ved seneste VM. USA er derimod udenfor top-10.

Danmark har gode vinderchancer mod Australien og Østrig, selvom holdet ikke har et super godt kendskab til de to. Dermed vil Danmark stå i en puljefinale mod netop Letland i den sidste gruppekamp. En sejr vil medføre mulighed for oprykning til A-gruppen ved det efterfølgende VM.

 

Cheftræneren for landsholdet Søren Frederiksen deler sine tanker inden VM-slutrunden.

Hvordan har du det op til slutrunden?

 ”Jeg glæder mig naturligvis rigtig meget, det er nogle fantastiske piger at være sammen med og glæder mig til at få muligheden for at skabe et minder for livet sammen med pigerne.

 

Hvilke styrker ser du hos det danske hold?

Jeg har været meget positiv omkring den energi vi har kunne skabe på holdet, det være sig udenfor banen og i særdeleshed på banen. Den fik sig et ordentligt ’knæk’ i sidste weekend, da vi spillede mod Norge og et Svensk akademihold. Her kunne vi ikke helt komme op i det gear vi tidligere har vist, vi har dog forsøgt at vende det til noget positivt, da vi ikke kommer til at stå i Polen og være overrasket.

Vi har en sætning der hedder ”vi skal agere, så de andre skal reagere” og det har pigerne vist at de kan gøre. Vi har forsøgt at have flere måder at spille på, hvilket gør vi selv kan ændre kampmønstret.

 

I kan følge med i pigernes præstationer i Polen på Floorball Danmarks platforme samt følge med på IFF’s platforme og deres YouTube-Kanal – hvor de streamer alle kampe live.

Kampprogrammet kan findes på den officielle VM-hjemmeside lige her