Offentliggørelse af kampprogram til U19 Herre VM i Frederikshavn

I weekenden blev det afgjort hvilke fire europæiske nationer, der kunne booke de sidste billetter til VM i Frederikshavn til foråret.
Der blev spillet to kvalifikationsturneringer i henholdsvis Østrig og Spanien, hvor de to værtsnationer sammen tog imod ni yderlige floorballnationer.
I EUR1 var det vores nordiske naboer fra Norge, som allerede lørdag sikrede en førsteplads i gruppen og endte med at vinde gruppen med maksimum point og frem sejre. Der var hård kamp om andenpladsen i denne gruppe, dog endte hjemmeholdet fra Østrig med at booke den anden VM-billet med lidt hjælp fra Norge, på trods af et nederlag i deres sidste kamp.
I EUR2 havde Estland en succesfuld kvalifikation og vandt i overlegen stil alle deres kampe, hvorfor de bookede førstepladsen i denne gruppe. Andenpladsen gik til Slovenien, der tog en vigtig sejr på sidste spilledag over Spanien.

De 16 hold som skal deltage ved U19 Herre VM i Floorball den 26.-30. april 2023 er: Tjekkiet, Finland, Letland, Polen, Sverige, Schweiz, Tyskland, Slovakiet, Danmark, Estland, Østrig, USA, Norge, Slovenien, Australien og Singapore.

Lodtrækningen til de fire puljer fandt sted tilbage i december og ser således ud.
Gruppe A:
Tjekkiet – Finland – Letland – Polen
Gruppe B:
Sverige – Schweiz – Tyskland – Slovakiet
Gruppe C:
Danmark – Estland – Østrig – USA
Gruppe D:
Norge – Slovenien – Australien – Singapore

Danmark skal spille sin første gruppekamp mod USA onsdag den 26. april kl. 19.00.
Torsdag spiller Danmark mod Østrig kl. 19.00.
Fredag venter en tæt og altafgørende kamp mod Estland, som kunne blive en gruppefinale, kl. 19.00.
Lørdag vil Danmark igen spille kl. 19.00 uanset deres placering i gruppen.
Hvis Danmark bliver 1’er i gruppen, og derfor har en placeringskamp søndag, bliver denne spillet kl. 10.00.

Se hele kampprogrammet her.

Vi glæder os til i samarbejde med Frederikshavn og Sport Event Denmark til at byde alle nationerne velkommen til Danmark. Vi har i samarbejde med IFF fået lagt et spændende og harmonerende kampprogram. Der venter en masse verdensklasse og seværdig floorball hver eneste dag i Arena Nord i begge arenaer.
Især lørdag hvor man ikke kan bede om en bedre optakt med to semifinaler forud for en evt. dansk Play-off kamp, mod 4’eren i gruppe B.” lyder det fra Floorball Danmarks formand Steen Houman.

 

Det bliver i år Frederikshavn, som kickstarter endnu et spændende sportsevent-år i Danmark med U19 VM for herrer i floorball. Og året slutter med VM kvindehåndbold 2023, og indimellem er der bl.a. The Ocean Race i Aarhus og VM badminton i København.

Nu kender vi de floorballnationer, der skal kæmpe om medaljerne, og det bliver spændende at se, hvem, der som de første kan krones som verdensmestre i Danmark i 2023,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

 

Arena Nord glæder sig og vil gøre sit for at kunne levere et storslået VM fortæller direktør for Arena Nord, Per Malmberg: ”Vi i Arena Nord er utroligt stolte over at byde på floorball i verdensklasse 26. – 30. april 2023.

Talenter fra 16 nationer skal spille U19 VM i Frederikshavn inkl. Danmark og de fire store floorballnationer Sverige, Tjekkiet, Finland og Schweitz.

Flere af de unge talenter spiller allerede på A-landsholdet. Frederikshavn kommer til at syde af Floorball i hele perioden, og udover spillerne forventer vi at få rigtig mange gæster til glæde for byens hoteller, restauranter og forretningsliv.

Vi vil gøre alt for at vise værtskab i verdensklasse og håber, at mange lokale vil benytte lejligheden til at komme i Arenaen og opleve international stemning.

 

Billetsalget til VM er i fuld gang. Der kan både købes dagsbilletter, gruppespilspakker og weekendpakker. Køb din billet her!