Nyhedsbrev fra bestyrelsen November 2020

Steen Houman, Formand for Floorball Danmark, har været til tasterne. Læs neden for hvad der lige nu rør sig i Floorball Danmark. Husk også at støtte Floorball Danmarks samarbejdspartnere, og se Floorballcentret gode Black Friday tilbud lige her:

Seminar og webinar om strategiske spor 2022-2025

Det er måske ikke den mest klingende overskrift og det mest interessante, men bær over med det, for det er faktisk noget af det mest afgørende for sporten de kommende år.

Den største sponsor for Floorball Danmark er Danmarks Idræts Forbund. Her indgår de aftaler med alle specialforbund om hvilke indsatser hvert forbund har og hvilken økonomi der følger med.

Disse aftaler gælder fra 2022-2025, og de vil naturligt være omdrejningspunktet for meget af det som Floorball Danmark skal arbejde med.

Sekretariatet og bestyrelsen har afholdt seminar og kommet frem til hvilke spor det kunne være. Efterfølgende er klubberne blevet bedt om at kommentere på det via et webinar.

Det at inddrage klubberne og bede dem om at komme med input er vigtigt i det at være åbent i forbundets tilgang.

Næste step er, sammen med DIF, at få sporerne endeligt på plads. De spor bliver på mange måder Floorball Danmarks strategiske pejlemærker.

Tak til de klubber der bidrog.

 Corona

Som klub er I påvirket af det og som forbund er vi ligeså påvirket af det. Siden sæsonstart er der kommet ændringer, og det er næppe den sidste ændring der kan komme i denne sæson.

Frustrerende er det for alle parter, men det er bare at søge at få det bedste ud af de muligheder der er.

Heldigvis fik Pokalturneringen og SELECT kvindeligaen og SELECT herreligaen lov til at fortsætte, da de kom med under eliteordningen

 Struktur og budgetmøde

  1. 12. december kl. 11.00 i Idrættens Hus, Brøndby, er der Struktur -og Budgetmøde. Det er her hvor forbundet og klubberne sætter hinanden i stævne og hvor bestyrelsens budgetforslag bliver præsenteret, hvor turneringsafgifter skal fastsættes samt behandling af indkomne forslag.

Fra Floorball Danmark kommer forslaget om ny struktur for ungdomsturneringen. Forslaget handler om at få skabt en turnering der kan tilmeldes under sæsonen, og hvor det handler om at hold møder jævnbyrdige modstandere, med langt flere lige kampe til følge.

I princippet kan modellen bruges flere steder!

Økonomien

Det går den rigtige vej for Floorball Danmarks økonomi, det forventes at lande et overskud på 350.000kr og måske højere. Det er stadig vigtigt at have en økonomi der giver et pænt overskud af to årsager.

  • Forbundets egenkapital er negativ, det skal den ikke være.
  • Det er vigtigt at få ’sparet’ op, således at Floorball Danmark er rustet økonomisk hvis et eller andet uforudset sker, eller hvis forbundet ønsker at investere i et projekt.

Møde med alle fire landshold

Som formand har jeg holdt møde med alle fire landshold der er i Floorball Danmark. For Floorball Danmark er det vigtigt med åbenhed omkring økonomien på landsholdene, og det var hvad mit oplæg til spillerne handlede om.

Først og fremmest bruger forbundet 1,5 mio. om året på de fire landshold og så er der en indtægt fra spillerne samlet set på cirka 700.000kr.

Formålet med mødet var at give et indblik i økonomien bag, samt præsenter den model der definerer hvad spillerne kan komme til at betale.

 Floorball på TV

Der har været en del der har henvendt sig om muligheden om at få streamet til kampene hvis man ikke har abonnement på Sport Live via en TV pakke.

For sporten og forbundet har en af de afgørende pinde været at få sporten spredt ud til flere der ikke kender til floorball (endnu).

Her passer Sport Live perfekt ind, de har nu rundet 250.000 abonnementer og dermed kan sporten nå ud til nye segmenter

Det kan så ikke for nuværende være en mulighed at købe sig ind og streame de enkelte kampe, men som forbund er ambitionen at udbrede kendskabet til sporten, og her får sporen en gratis platform, da der ikke er økonomi forbundet med det for Floorball Danmark.

Pokalfinaler

Brønderslev skal være værter for final4 i pokalturneringen den 16.-17. januar 2021, så sæt kryds i kalenderen. Under hvilke forhold det kan blive afviklet, ja det må afventes i forhold til corona.

Internationalt

Kvindelandsholdet skal til februar spille VM kval, hvor det helt store spørgsmål er, om den bliver afviklet grundet corona. Skulle det ske at den bliver aflyst, så er det VM-rangeringen der gælder, og det vil betyde at Danmark er med til VM.

Til december har IFF deres General Assembly, det bliver afviklet som online og to vigtige ting er på dagsorden.

  1. A) IFFs strategi for 2021-2032
  2. B) Valg til IFF Central Board

Til sidstnævnte er jeg som formand for Floorball Danmark indstillet til en ny valgperiode på 4 år, såfremt der opnås stemmer nok. Der er ni pladser i Central Board og elleve kandidater stiller op

 Nye ansigter på kontoret

Floorball Danmark har haft opslået en stilling til en kommunikationsmedarbejder som studentermedhjælper.

Samtalerne er afholdt og der er fundet en interessant løsning, så se frem til den 1. december når det bliver præsenteret.

BLACK FRIDAY I FLOORBALLCENTRET 

Så er det ved at være Black Friday og hos Floorballcentret fejre de det igen i år med en masse VILDE tilbud!

På Fredag går alle tilbuddene live men allerede nu kan gå ind og få inspiration til Julegaverne.

Link til deres Black Friday kategori på hjemmesiden: https://www.floorballcentret.dk/black-friday/

Følg med på deres Facebook og Instagram og støt Danmarks bedste floorballbutik .