MotionsFloorball er et hit!

MotionsFloorball vinder mere og mere frem, og spørger man Vanløse Floorball og deres motionsherrer, så er der mange gode grunde til, at sporten er blevet så populær.

Vanløse Floorballs motionsherrer har medvirket i en video om MotionsFloorball, og der er ingen tvivl om, at MotionsFloorball er et hit i Vanløse.

Således kan man i videoen blandt andet høre, hvordan Vanløses motionsherrer nyder at lægge hjernen i omklædningsrummet og tonse rundt i halvanden time og have det sjovt, når de spiller MotionsFloorball med kammeraterne.

Nem motion, socialt samvær og sjov på én gang!

Der er især tre ting, der går igen hos spillerne fra Vanløse, når de fortæller om MotionsFloorball:

Først og fremmest er det en god måde at få motion på, og det er en nem sport med få, lette regler, hvilket gør, at alle kan være med uafhængigt af alder og niveau. MotionsFloorball er således for alle, som vil have motion og godt kan lide at spille med en bold.

Dernæst er MotionsFloorball en holdsport. Og netop det sociale perspektiv vægter også tungt hos gutterne fra Vanløse Floorball, som især kommer for det sociale, når de pakker kondiskoene ned i sportstasken og drøner i hallen mandag aften for at spille floorball.

Sidst men ikke mindst, så er MotionsFloorball bare sjovt! Det er en motionsform, som byder på mange grin i hallen under træningen og i omklædningsrummet, når 3. halvleg klares.

Se hele videoen med herrerne fra Vanløse Floorballs MotionsFloorball-hold her:

Video med MotionsFloorball i Vanløse.

Mange fordele for foreningen

MotionsFloorball er faktisk et win-win koncept i Vanløse Floorball, som ikke kun spillerne nyder godt af. Vanløse Floorballs formand Merete Øverup fortæller således, at der også er masser af fordele for foreningen ved at have MotionsFloorball.

Det er jo altid dejligt med en livlig klub med mange medlemmer. Det er især en fordel for klubben, når mor og/eller far også spiller floorball. Når hele familien er involveret, har vi mange frivillige og mange, der gerne vil deltage i vores aktiviteter. Det betyder meget for det sociale liv i klubben.

Merete fortæller videre, at Vanløse Floorball har haft det som fokuspunkt at skabe en social klub med stort sammenhold, og det har bare gået hånd i handske med indføringen af MotionsFloorball i foreningen, som bl.a. vægter socialt sammenhold og sjov højere end sportslige resultater og kompetencer.

Floorball skal udbydes til alle

Vanløse Floorball har en mission om at udbyde floorball til alle, så derfor tøvede de eller ikke med at springe med på MotionsFloorball-ekspressen, da den for alvor tog fart for et par år siden, fortæller Merete Øverup.

I dag har Vanløse Floorball tre motionshold: Herrer, Damer og Senior, og de anslår, at de har fået ca. 50 nye medlemmer til foreningen igennem de sidste 1½-2 år ved at starte MotionsFloorball.

3 hold, 3 forskellige motivationer

Det pudsige ved Vanløse Floorballs tre MotionsFloorball-hold er, at de alle er startet op på forskellige incitamenter, som Vanløse har været gode til at gribe, når de er opstået.

Herreholdet opstod ved, at foreningen fik 3-4 henvendelser, bl.a. fra nogle fædre til børn, som spiller i klubben. Med en ledig haltid og et par erfarne herrespillere, som havde tiden og lysten til at engagere sig i et MotionsFloorball-hold i baghånden, var Vanløse ikke mange splitsekunder om at få startet MotionsFloorball op for herrer.

I kølvandet derpå startede Vanløse Floorball MotionsFloorball for seniorer op sidste efterår i samarbejde med KU/Center for Holdspil og Sundhed, som selv tog kontakt til Vanløse. Igen fandt Vanløse en ledig haltid, og denne gang et bestyrelsesmedlem, som gerne ville påtage sig trænertjansen på holdet. Og vupti, så var der MotionsFloorball for seniorer i Vanløse Floorball.

Dameholdet kom til, da Vanløse Floorball var nødt til at slå deres første- og andethold i Danmarksturneringen sammen. Sammenlægningen af de to hold betød nemlig, at de ikke længere havde nogle tilbud til nye og letøvede spillere. Så da Vanløse Floorball fik henvendelser fra nogle damespillere, fik de hurtigt fundet en haltid og stablet MotionsFloorball for damer på benene.

Interessen for MotionsFloorball er stor i Vanløse

I dag oplever foreningen en fantastisk interesse for MotionsFloorball, og i særdeleshed dameholdet, som har ca. 1 ny spiller til prøvetræning om ugen. Ikke alle fortsætter, men mange gør, lyder det fra foreningen.

For at holde på såvel de nye som de erfarne spillere, har foreningen lavet et smart arrangement med deres ungdomstræner, som ca. 1 gang om måneden besøger holdet som gæstetræner. Her introducerer han nye spillere til sporten, og sørger bl.a. for, at alle spillerne spiller med de rette stave.

Han viser dem nogle nye øvelser og lege, så de kan variere træningen den næste måned. Det fungerer ret godt, fortæller Merete.

Det er nemt at starte MotionsFloorball op

Vanløse Floorballs formand påpeger, at det har krævet overraskende lidt at opnå den succes med MotionsFloorball, som foreningen i dag oplever:

Motionsfloorball har i virkeligheden ikke krævet så meget: Nogle henvendelser, en haltid og 1-2 erfarne spillere til at starte holdet op. Efter nogle måneder vælges der blandt spillerne en holdleder, der organiserer træningen fremover.

Hun uddyber videre, at MotionsFloorball er nemt at lære, nemt at starte op, og kan spilles i både store sportshaller og mindre skolehaller, hvilket gør det lettere at udbyde sporten i områder, hvor der er kamp om de store idrætshaller.

Man får rimelig hurtigt så meget styr på bold og stav, at man kan spille 3 mod 3. Det kræver ikke en fuld hal. For klubberne er det ikke så krævende et set-up: bander, bolde, lånestave og 1-2 pr. hold, der vil organisere det, så har man et velfungerende motionshold.

Skal I også have MotionsFloorball?

Hvis I allerede har floorball i jeres forening, men godt kunne tænke jer mere liv i foreningen, flere frivillige og flere medlemmer, så gør som Vanløse og få MotionsFloorball på foreningspaletten.

Hvis I ikke i forvejen har floorball i jeres forening, men I kan se de mange fordele ved at få MotionsFloorball på programmet, eller hvis I ønsker at starte en helt ny forening op, så tilbyder Bevæg Dig For Livet – Floorball og Floorball Danmark en startpakke, som gør det nemt at komme i gang. Læs mere om startpakken her.

Husk, at I altid er velkomne til at kontakte jeres lokale Bevæg Dig For Livet konsulent eller Floorball Danmark, hvis I ønsker råd og vejledning til at få MotionsFloorball til jeres forening. I kan finde konsulenterne og Floorball Danmarks kontaktperson her.