I uge 45 blev der afholdt Skolernes Floorballdag

I sidste uge afholdte foreninger landet over Skolernes Floorballdag. Som forening kunne man selv vælge en dag i eller omkring uge 45, hvor man inviterede de lokaler skoler til en floorballturnering. Forud for dagen var de lokale skoler blevet tilsendt undervisningsmateriale i floorball, og kunne derfor bruge dagen som en kulmination på et endt undervisningsforløb.

En god oplevelse med floorball
Dagen kan åbne øjnene for floorball og være med til at give børn i alderen 0.-3. klasse en god oplevelse med idræt. Projektkonsulent Carl-Emil Lysholm udtaler i forbindelse med den netop afholdte Skolernes Floorballdag: “Floorball som holdsport er nem at tilgå og alle kan bidrage med et minimum. Det giver en stærk holdånd og den enkelte elev vil ofte opleve en følelse af bidrag, som ikke altid kan kan opnås i andre typer af holdsport, hvor niveauforskellen allerede i de yngste årgange er stor. Derfor skal vi over de næste par år have så mange foreninger til at tage del i Skolernes Floorballdag. Det er vigtigt, for at styrke kendskabsgraden til floorball, og så kan vi se at det giver konkrete bidrag til medlemsrekrutteringen hos de deltagende foreninger.”

Foreningsoplevelser over hele landet 
I Nordjyllandshallen havde Sæby Floorball Klub besøg af flere årgange fra den lokale skole, og ca. 250 elever deltog i dagen. Hos Rungsted-Hørsholm Floorball Klub har man afholdt Skolernes Floorballdag over to dage. I Helsingør, Lystrup, Stevns, Næstved mfl. er der blevet afholdt Skolernes Floorballdag. I Benløse var der tilmeldinger til over 1000 skoleelever fordelt på hele 8 skoler, men pga. udviklingen i covid-19, valgte Benløse Floorball Club, helt forståeligt, at aflyse.

Der skal lyde en stor tak til alle de foreninger og frivillige der bidrog til Skolernes Floorballdag. Vi håber at se jer og mange flere næste år, hvor der igen i uge 45 – 2022 vil være Skolernes Floorballdag.

(Ovenstående billede af venligst udlånt af Sæby Floorball Klub).