Herrelandsholdet samles i weekenden på en træningslejr i Herning forud for VM i Schweiz

Herrelandsholdet påbegynder deres forberedelser til verdensmesterskaberne i Schweiz i november 2022. VM-kvalifikationen er veloverstået og IFF har allerede gennemført gruppelodtrækningerne til VM. Danmark skal i deres gruppe møde Polen, Australien og Filippinerne.

I alt skal der spilles hele syv kampe til VM-slutrunden over ni dage. Et så hårdt program, kræver en god fysisk kondition og form hos enhver spiller.

Programmet for weekenden inkluderer et par kampe i fuld længde, fysiske prøver samt en del springtests. Sommerens første samling er generelt en rigtig god indikation på holdets udholdenhed og vil helt sikkert fortælle en masse om spillernes faktiske grundform. Cheftræner, Matti Kaipio, har følgende kommentarer til de første forberedelser mod VM-slutrunden i Schweiz.

Hvad er dine tanker omkring første landsholdssamling?

”Det bliver en rigtig intens samling. Meget skal gøres på kort tid. Vi skal samle så meget information som overhovedet muligt om spillerne. Der er en række virkelig interessante spillere, der er ukendte for os, og deres aktiviteter vil blive overvåget nøje.

Jeg vil gerne takke de aktive klubtrænere, som har anbefalet og gjort os opmærksomme på potentielle og motiverede spillere! Samlingen er et rigtig godt og vigtigt sted for de nye ansigter til VM-holdet, for VM-slutrunden er allerede i november, og der vil ikke være yderligere landsholdsaktiviteter inden da.

Under samlingen fokuserer vi stærkt på floorball, selvom programmet også inkluderer fysiske prøver og styrketræning.

Jeg kunne godt tænke mig at se klubtrænerne til samlingen – de står alle frit for at følge begivenhederne. En detaljeret tidsplan for dagens aktiviteter vil være tilgængelig fra landstrænerteamet efter anmodning.

Vi vil gerne dele landsholdets spillebog og nøgleøvelser med alle trænerne i Danmark. Jeg ved også af erfaring, at når der begynder at ske ligheder i form af træningsøvelser på klubhold, så stiger spillehastigheden på landsholdet.”

 

Bruttotruppen består af:

Emil Brixager

Rasmus Engelhardt

Rasmus Borger Pettersen

Jonas Mønsted

Mathias Mikkelsen

 

Fredrik Kobberup

Axel Rasmussen

Jannik Dalkvist

Simon Lehnert

Jannik Trolle

Elias Holmberg

Dennis Torp

Patrick Møller

Jonas Kahn

Rasmus Overgaard

 

Kalle Tamminen

Mathias Glass

Mathias Mortensen

Mikkel Christensen

Mathias Kongstad

Eddie Nissen-Sandberg

Lukas Eldholm

Jonas Nordheim

Rasmus Poulsen

Kasper Kajgaard

Emil Kajgaard

Jack Alexandersson

Nicolai Børner

Malthe Winther

Kristian Gadegaard

Christian Holmsteen

Morten Handgaard

Mathias Hørby

 

Landtrænerteamet består af:

Cheftræner: Matti Kaipio

Assistent træner: Tuomas Korhonen

Målmandstrænere: Aake Kettunen og Pasi Risku

Fysisk træner og videocoaching: Santtu Turunen

Fysioterapeut: Carina Hansen

Holdleder: Helge Overgaard