Glædelig jul og godt nytår – floorballåret 2017

Floorball Danmarks administration og bestyrelse ønsker alle en glædelig jul og godt nytår. Vi ser tilbage på nogle af højdepunkterne, som floorballåret 2017 har budt på – og ser frem mod et spændende 2018.

Bevæg dig for livet – År 3

Visionsprojektets tredje år har været endnu et år, hvor mange nye floorballafdelinger/foreninger er startet op. Omkring 30 helt nye medlemsforeninger har set dagens lys i løbet af året. Nu håber vi på, at også fastholdelsen er god nok vedrørende alle de andre foreninger, det er blevet til siden 2015, så vi fortsat kan få flere medlemmer i dansk floorball. Fokus har dermed fortsat været at støtte alle vores spydspidsforeninger samt starte nye floorballforeninger op.

Derudover kan vi konstatere en historisk ting i dansk floorball. For første gang nogensinde har floorball været en del af DGI’s landsstævnes officielle program. Det her skete i Aalborg fra den 29. juni til 2. juli 2017. Arbejdet med at udbrede kendskabet til floorball i samfundets forskellige forgreninger er fortsat en højt prioriteret opgave. Her har tilstedeværelsen ved det her kæmpe event helt sikkert været en vellykket ingrediens. Nu satser vi hårdt på at komme endnu mere markant på programmet ved DGI Landsstævne i Svendborg 2021.

Stor medlemsfremgang

Floorball Danmark oplevede en historisk medlemsfremgang i 2017, da medlemstallene for 2016 blev offentliggjort i april. Det var nemlig den største medlemsstigning og det største antal medlemmer og foreninger nogensinde. Tallet for aktive medlemmer ramte 7725, hvilket gav en tilgang på 1316 nye medlemmer i forhold til 2015.

På foreningssiden opnåede Floorball Danmark også det højeste antal, da der er blevet registreret 166 floorballforeninger i 2016. Det var en stigning på 35 nye foreninger, som ligeledes er den største fremgang, forbundet har opnået på ét år.

Læs mere om medlemstallene

Vi ser frem mod et rigtigt spændende 2018

Desværre måtte Floorballens Udviklingsdag aflyses den 11. november grundet alt for få tilmeldinger. Planen var et bredt og varieret program for trænere, ledere, dommere og udøvere i floorballforeninger – med både eksterne og interne oplæg – til både generalister og specialister med interesse for floorballs fortsatte udvikling i Danmark. Vi tror stadigvæk på, at en national udviklingsdag kan være en både vigtig og relevant arena for vores sport, men så skal vi også friholde den slags udviklingsdage fra kampe i Danmarksturneringen fremadrettet, hvis vi skal få et stort nok fremmøde. Det er der nu taget højde for, hvis vi vælger at prøve den slags event af igen i efteråret 2018.

Bestyrelsen synes, det er rigtigt vigtigt med gode udviklingsdialoger, både foreninger imellem samt forbund og foreninger imellem. Derfor bliver næste skridt et fokus på regionale netværksmøder i foråret 2018. Helt konkrete datoer og mødesteder bliver meldt ud i starten af 2018.

Bestyrelsen vil også sige et stort tak til alle de frivillige entusiaster, der engagerer sig i vores floorballforeninger landet rundt. Uden alle jeres fantastiske indsatser, så ville det ikke være muligt med den medlemsudvikling, der foregår i vores sport. Derfor vil vi også introducere #skulderklappet, som en lille anerkendelse til alle de flotte indsatser, der bliver lavet ude i foreningerne. Med hashtagget #skulderklappet, så kan de frivilliges indsatser anerkendes på Floorball Danmarks social wall på floorball.dk. Instagram-opslag med hashtagget vil nemlig figurere her.

Turneringer – Danske mestre, pokaltitler og kåringer

Superfinale 2017 blev afviklet i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted og bød på tredje mesterskab i streg til ÅFK’s damer, mens Benløse FC sikrede deres første DM-guld på seniorsiden i herrernes finale. De to Superfinaler blev transmitteret af DR Sporten. Sæsonens finaler var som følger:

Superfinale (H): Benløse FC – Rødovre FC 5-1
Bronzekamp (H): BFC Vendsyssel – Sunds Seahawks FC 5-4
Superfinale (D): Århus FK – AaB Floorball 4-3 (str)
Bronzekamp (D): Copenhagen FC – Hvidovre Attack FC 8-5

Pokalfinale (H): Copenhagen FC – BFC Vendsyssel 9-8 (sv)
Pokalfinale (D): Århus FK – AaB Floorball 7-3

U20-finale: Benløse FC – Frederikshavn Blackhawks 8-5
U20-bronze: SEIF/AaB – Brønderslev FC 18-3
U17-finale: Copenhagen FC – Sunds Seahawks FC 6-4
U17-bronze: Frederikshavn Blackhawks – Benløse FC 5-4

Sæsonen 2016/17’s kåringer

Herrer Damer
Årets spiller Mikkel Skov Nielsen (Sunds) Cecilia Di Nardo (Malmö)
Årets fund Morten Handgaard (Sunds) Julie Wilster (Frederikshavn)
Årets træner Jens Hagbarth (Benløse) Thomas Bouchara (Hvidovre)
Årets hold Keeper
Mike Trolle (Rødovre)Backs
Daniel Mac Cabe (Benløse)
Marko Krogsgaard (Rødovre)

Forwards
Mikkel Skov Nielsen (Sunds)
Jesper Schow (Copenhagen)
Andreas Glad (Vendsyssel)

Keeper
Sara Lund (AaB)Backs
Anne Sofie Thaarup (ÅFK)
Maria Helander (ÅFK)

Forwards
Jasmin Damm (ÅFK)
Michell Jensen (AaB)
Agata Plechan (Hvidovre)

Årets dommerpar Jens Christian Skrubbeltrang
Steffen Højbjerg

Landshold – U19 forblev i A-VM for første gang i 14 år

To landshold var i aktion ved VM-slutrunder i 2017. I maj var det U19-landsholdet, der lagde ud med A-VM i Växjö. Holdet var havnet i en dynamitpulje mod Finland, Sverige og Slovakiet, hvor det blev forventede nederlag mod de to førstnævnte giganter. Til gengæld sikrede holdet en af de flotteste sejre i dansk floorballhistorie, da Slovakiet blev besejret med 6-5.

Resultatet betød nemlig, at et dansk U19-landshold for første gang i 14 år formåede at sikre overlevelse ved et A-VM. I placeringskampen blev det til et nederlag mod Letland, men den endelige 6. plads var nok til at sikre den bedste VM-placering. Dermed deltager holdet igen ved A-VM, når det afvikles i Canada i 2019.

Læs mere om U19-VM 2017

Damelandsholdet tog sig sikkert igennem kvalifikationen i starten af 2017 med Martin Lytje og Mette Faurholt Nielsen som nyt landstrænerteam. Ved VM i december i Bratislava, Slovakiet, strøg holdet ubesejret igennem gruppe D med Thailand, Japan og USA som modstandere. I den vitale play off-kamp om at komme i kvartfinalen var Letland dog for stærke. Med sejre over Estland og Tyskland sluttede det med 9. plads – og dermed bedste VM-resultat siden 8. pladsen i 2011.

Cecilia Di Nardo markerede sig med at blive den næstmest scorende VM-spiller i historien, da hun med 10 mål kom op på sit 38. VM-mål i karrieren.

Læs mere om VM 2017

Selv om herrelandsholdet ikke havde kvalifikations- eller slutrundekampe i kalenderåret 2017, så skete der alligevel store ting omkring holdet. Et nyt trænerteam anført af svenske Mikael Karlberg blev tilknyttet. I 2018 venter så herrernes VM-kvalifikation, der afvikles i Nitra, Slovakiet, fra den 31. januar til den 4. februar. Her møder herrelandsholdet Østrig, Storbritannien, Spanien og Norge i jagten på en billet til VM 2018 i Tjekkiet i december.

Floorball Danmark ønsker alle en glædelig jul og godt nytår – og på gensyn i det nye år.

Administrationen holder lukket mellem jul og nytår og er tilbage igen den 2. januar.