4-mod-4 i sudden victory i Unihoc Floorball Liga

Floorball Danmark og ligaklubberne er blevet enige om, at den forlængede spilletid i herrernes Unihoc Floorball Liga skal spilles med fire markspillere i den kommende sæson.

Når den nye sæson i herrernes Unihoc Floorball Liga går i gang i næste måned, vil det være med en mand mindre på banen i forlænget spilletid i grundspillet. Floorball Danmark indfører i samråd med ligaklubberne nemlig fem minutters 4-mod-4, hvis en ordinær grundspilskamp ender uafgjort. I slutspillet vil der fortsat blive spillet 5-mod-5 efter de gældende regler. Ændringen træder i kraft med det samme og vil i den kommende sæson blive effektueret i herrernes liga. I første omgang er der tale om en forsøgsordning.

Motivationen for ændringen, som Floorball Danmark har fået godkendt af IFF, er at skabe mere interessante og seværdige sudden victory-afgørelser, der skal være med til at højne produktet. Forud for denne sæson har det svenske og finske forbund ligeledes indført samme ændring, mens det tjekkiske forbund har valgt en 3-mod-3-løsning efter den ordinære kamp. Færre spillere i forlænget har været praktiseret i ishockey med succes i flere år.

Fakta om 4-mod-4 i sudden victory

  • Hvert hold spiller med fire markspillere og én keeper
  • Bliver der ikke scoret i de fem minutters sudden victory, skal kampen afgøres på straffeslag. Er det fortsat uafgjort efter tre straffeslag til hvert hold, afgøres kampen på sudden straffeslag, indtil en vinder er fundet
  • Det vindende hold får to point, mens det tabende hold får 1 point
  • Får det ene hold en udvisning, spilles der 4-mod-3. Får et hold to udvisninger spilles der 5-mod-3. Når den første udvisning er afviklet, spilles der 5-mod-4 indtil første spilstop – herefter spilles der igen 4-mod-3

Floorball Danmark er ved at udarbejde et teknisk regelsæt for ændringen, der vil blive offentliggjort inden sæsonstart.