Floorball Danmark vil være vært for U19 herre-VM i 2023

by | Jan 23, 2021 | Ikke-kategoriseret

Efter en succesfuld VM-Kvalifikation i starten af 2020 i Arena Nord har Floorball Danmark officielt søgt om værtskabet for U19-verdensmesterskaberne i 2023. Ansøgningen er sendt i samarbejde med Frederikshavn Kommune, Arena Nord, Sport Event Denmark og Sport Live.

Floorball Danmarks ansøgning skyldes ikke alene ønsket om at afholde en international begivenhed i Danmark, men også en øget indsats for at udvikle os som organisation og forbund.

Ansøgningen bygger derfor på disse fire strategiske målsætninger, der har til formål at sætte ringe i vandet længere end blot til 2023:

En solid, seriøs og professionel begivenhed

Floorball Danmark ønsker at gennemføre begivenheden professionelt og under sikre og seriøse rammer, der giver spillere, trænere og andre team-funktioner muligheden for at præstere sit ypperste. De samme professionelle rammer gælder for alt crew, dommerne, de frivillige, VIP-gæsterne, tilskuerne og andre funktioner.

Ny erfaring og dygtiggørelse af forbundet til fremtidige senior-slutrunder

Floorball Danmark har en klar målsætning om at kunne afholde slutrunder på seniorplan. For at opnå den målsætning skal der inddrages erfaringer fra lignende begivenheder på mindre skala.

Trin ét i den strategi var afholdelsen af VM-kvalifikationen i januar og februar 2020. Det blev en begivenhed, der skabte større national bevågenhed på floorball og som på samme tid kastede værdifulde erfaringer og viden af sig, forbundet nu vil arbejde videre med i et potentielt U19-verdensmesterskab.

Større publikum og bredere omtale

Floorball har som sport i Danmark vokset en årrække, og der forventes yderligere vækst i de kommende år. Muligheden for at afholde en international slutrunde betragter forbundet som en solid understøttelse af den fortsatte udvikling.

En sådan begivenhed giver forbundet muligheden for at samle alle Floorball-interesserede i Danmark under samme tag. I løbet af slutrundeugen vil Floorball Danmark derudover samle en lang række begivenheder i Frederikshavn, der alle skal bidrage til fællesskabet omkring floorball.

Nye partnere, sponsorer og kommercielle interesser

En international slutrunde som denne vil gøre Floorball Danmark mere attraktiv for kommercielle partnerskaber. Partnerskaber, der kan være med til at øge opmærksomheden på Floorball og styrke udviklingen både i sporten på et lavpraktisk niveau og i forbundet og dets klubber og medlemmer i bredden og eliten.

Sekretariatschefen for Floorball Danmark, Carsten Nymand Provstgaard, udtaler:

”Floorball Danmark er igen efter mange år et sted, hvor vi kan byde ind på internationale begivenheder. Vi har alle lært af kvinde-VM i 2007 og nu VM-kvalifikationen i 2020. Både Sport Event Denmark og Arena Nord har i forberedelsen af ansøgningen budt ind med stærk samarbejdsvilje, hvilket vi værdsætter enormt. Vi tror på, vi har nogle partnere som brænder for Floorball og som vi glæder os til at udvide vores samarbejde med.”

Der forventes en afgørelse fra IFF i slutningen af februar eller begyndelsen af marts 2021.

Thomas
Thomas

SØG

PSST!

LIGNENDE NYHEDER

Her er Mikael Karlbergs stjernetrup til Herrelandsholdssamling.

Vi kan nu endeligt løfte sløret for de udvalgte floorballspillere, der sidst i marts mødes til Herrelandsholdssamling. Truppen er, med andre ord, 36 bredt udvalgte spillere, der skal udgøre det danske herrelandshold.  Træner Mikael Karlberg har udvalgt 36 spillere...

Bevæg dig for livet: Klar til tredje fase 2021-2024

Bevæg dig for livet-samarbejdet mellem DGI, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden forlænger og fokuserer indsatsen til 2025, hvor målet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Siden 2015, har Floorball Danmark og DGI haft et tæt samarbejde gennem Bevæg Dig For...

LANDSHOLDET: ”Den bedste lodtrækning, vi kunne ønske os.”

LANDSHOLDET: ”Den bedste lodtrækning, vi kunne ønske os.”

Der blev ikke lagt fingre imellem, da landsholdets spillere og trænere for nyligt skulle forholde sig til IFFs gruppelodtrækning tilbage i december. Det danske U19-herrelandshold endte som bekendt i gruppe B sammen med Schweiz, Sverige og Tyskland. Dén nyhed er både...

Test

Test

test testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest...

ARENA NORD underskriver ny aftale med Floorball Danmark

I hælene på afholdelsen af en succesfuld VM-kvalifikation i floorball tilbage i foråret, har Floorball Danmark underskrevet en ny aftale med Arena Nord i Frederikshavn. Floorball Danmarks pokalturnering bliver indtil 2023 afholdt i under navnet ”Arena Nord Cup,” og...

Ændring i kampprogrammer og pandemiafslutning af Select-Liga Vest

I hælene på dagens udmelding fra myndighederne, at de regionale restriktioner udvides til at gælde alle kommuner i Region Sjælland, alle kommuner i Region Midtjylland, Aalborg, Fredericia, Vejle, Odense, Århus og Middelfart, bliver følgende kampe påvirket:   - Alle...

Regions- og landsholdsaktiviteter aflyst

Statsministeriet gav i går en status på situationen med COVID-19-smitte i Nordjylland. I dag præsenteres yderligere restriktioner i flere nordjyske kommuner.   Med de nye informationer og den nuværende viden omkring smittetrykket i hele landet, har Floorball...

Åben invitation: Spillerudvikling piger

Vi afholder en åben samlingsdag med henblik på udtagelse til regionshold i øst og vest. Til denne sæson udvider vi vores talentudvikling hos piger, hvilket betyder opstart af 2 regionshold i øst og vest. Vi starter derfor med en åben invitation, hvor alle piger i...

U19 VM

HERRER

2023

SPILLES I:

ARENA NORD, FREDERIKSHAVN

26.-30. april 2023